20 Eylül 2018

rectify s01e06:

Jacob's Ladder

--- spoiler ---

.anlaşıldı, bu dizinin polisiyesi hiç çözülmeyecek. bir yerden sonra da baya sıkacak. kafasına sıkan adamın cesedini arkadaşı buldu. cüzdanını alıp nehre attı. öyle öldürülmüş havası mı verdi ne oldu? onu tespit de edemeyecekler. kendini öldürmüş olsa pişmanlık gibi anlaşılacaktı ama olmadı. mekanın yakınlarına diğerleri gelmiş gibiydi. biraz kötü oldu.

.daniel'in ağzını burnunu kırdılar. bir taraftan iyi oldu. salak salak geziniyordu. diğer taraftan mekandan ayrılacakken artık ayrılmayacak mı? gidiyorum diye mesaj bıraktıktan sonra ölü kızın kabrine gitti, orada abisi güzelce dövüp suratına işedi. 

.öncesinde posta kutularını patlatmışlardı. zaten en başında böyle bir durum olsa, hali vakti yerinde olan ailesi bu kasabaya elemanı getirmemesi gerekirdi. ta oradan işler salakça ilerliyor ama adamların akışı güzel olunca izletiyor.

.kız kardeşi ile barıştıydı. itirafından bahsediyordu. rahatlama sağladı diyordu. gerisini tam hatırlasa daha iyi ama sadece bu kadar veriyorlar. zenci hapsihane arkadaşı da ölüme gitmeden önce senin yapmadığını biliyorum diyor. ne ki bu? hem pedofiliyle mi masumiyet olacak. niye böyle bir şey yapmışlar, daha uygun bir suç bulabilirlerdi, en azından pedofiliye bulaşmasalar iyidi.

.aralarındaki arkadaşlığa da uzun bölüm ayırdılar. diğer uyuz tip. bunu buçaklayan tipe sen kimse için ağlamayacağın için kaybedensin diye ayar verdi. bunlarla uğraştırıyorlar. bir taraftan haklı eyvallah da ne bileyim. hapishane olaylarında daha fantastik aydınlanmalar beklemiştim.

.esas önemli olay üvey kardeşine yaptığı muamele idi. elemanı bayıltmış. poposuna toprak koymuş öyle bırakmış. ne manaya geliyor bilemiyoruz ama adam kimseye söylemedi. karısına bile söylemedi. karısı da ödül olarak yeni geceliklerle yanına geldi. vaftiz saçmalığından sonra adama sen haklısın demeye getirdi.

.posta kutusu olayından sonra şerife patlamışlardı. şerif diğer elemanı arıyor. bunları korumuyor. bunlar şehirden gitmekten aciz, tam kabirde ağzını burnunu dağıtıyorlar, niye şimdiye kadar beklediler ki? bunu yapan da ölen kızın kardeşi işte. her şey ortada ama bir şey yapan yok.

--- spoiler ---