19 Şubat 2019

The Clovehitch Killer


öylesine bir film, puanına göre de biraz güzel çıkınca insan seviniyor. filmin adı aslında "how i killed my father" olması lazımmış. arattım şimdi, böyle bir film adı dar varmış. ağır da bir spoiler oldu sanki ama o kadar olsun artık. esas oğlan filmin en iyi kısmıydı. velet iyi oynamış. baba rolündeki tip de american horror dizisinden gördüğümüz bir tip. diğer tipler de zaten hep aynı tipler. filmde öyle çok ağır dram, korku ya da gerilim yok ama kesif bir kokusu var. ağır akıyor ama gelinen durumlar falan güzel. sonu biraz abartı belki ama beklenilmeyen olduğundan güzel olmuş. babanın durumu zaten apayrı. ortaya karışık, sıkıntılı insanlar izlemek için güzel bir film. puanına göre izlenebilir filmlerden...

--- spoiler ---

.elemanın babasını öldürmesi olayını güzel yapmışlar. hele oymak beyi olarak en son konuşma yaparken mevzuyu açıklamaları da güzel olmuş. sanki adam da çok direnmemiş gibi, intihar süsü vermişler. gayet iyi olmuş. kimse de fark etmemiş. bir anlamda adam oğlunu eğitmiş, kendisini de öldürmüş. çok da güzel olmuş.

.bu bağlamalalı, boğmalı seven oymak beyi abimiz seri katilmiş. bir okuldan bir sürü insanı öldürmüş, sonra da durmuş. en azından öyle söylüyorlar. törenle başlatıyorlar, sonra şaka maka oymak beyi olan bir tip çocuklara ders veriyor.

.dindar aile, her şeyleri var. tertipliler düzenliler falan filan ama adamda bir sıkıntı var. bunu oğlan arabayı çalıp kızla takıldığı zaman koltuğun yanında ağzı yüzü bağlanmış bir kız fotoğrafı bulduklarında ortaya çıkartıyorlar, yavaş yavaş...

.önce sapıklık zannediliyor, sonra oğlan babasından şüpheleniyor. cinayetleri araştıran gizemli bir kızımız var. baştan beri anasını öldürdüğünü zaten anlıyoruz. derken olaylar gelişiyor. oğlunun gizli bölmeleri gördüğünü fark ediyor. kampa gidiyorlar, hepsini amcan yaptı diyor ve temize çıkıyor. delillerin hepsini de yakıyorlar.

.kız ikna olmuyor. tam öyle de denemez ama işte anasını öldürdüğünü falan açıklıyor. kimlikler içinde anasının adını da hatırlıyor. 13 tane kimlik varmış. deliller ortadan kalmış ama mevzu zaten baştan beri polise gitmek değilmiş. oğlan ailesi zarar görmesin diye en başından beri böyle yapmış.

.ilkin liderlik kampına gidiyor gibi yapıyor. babası da annesini küçük kızını evden uzaklaştırıp yeni bir av arıyor. şişko bir karıyı buluyor. onu bağlama senaryosu falan aslında komik. banka soydum, arabanı alacağım ama seni bağlamam lazım falan diyor. adamın muhabbetleri böyle işte.

.kadını poşetle falan boğarken oğlan koşuyor yetişiyor. silahla odaya girdiği vakit. geçmişten gelerek babasını kızla birlikte nasıl izlediklerini tekrardan anlatıyorlar. tekrardan bilinen şeyleri izlemek biraz yavaş geçiyor ama bir yerden sonra da güzel oluyor.

.derken aldığı tüfek boşmuş. adamın ilk tepkisi falan çok sakindi. önce dipçik muhabbeti de komik aslında. sonra tereddüt etmeden oğluna çekiyor tetiği, neyse ki boşmuş. sonra babasının üzerine atlıyor. az biraz arbededen sonra oğlunu az daha boğacakken, duvara yapıştırdığı kızcağız uyanıp adamı bayıltıyor. sonra da polisi aramasını engelleyip, babasını kendisi temizliyor. esasında oğlanın son yaptığı konuşma ağır soğukkanlılık, seri katil bile olabilir. güzeldi ama...

--- spoiler ---