26 Haziran 2016

The Descent: Part 2


ilk filmin kaldığı yerden başlıyormuş da işte ne kadarını hatırlayabilirsen. pek fazla zaman geçmiyor olması olayların devamı açısından güzel olmuş. arada dört sene geçmiş ama adamlar devam ettirmiş. yine mantıksız işler oldu bir sürü. sonunu da ilk filmin sonuna ters yatıralım demişler. yetmemiş bir kere daha ters yatırmışlar. kanlar falan vişneli kokteyl misali basmışlar açık kırmızıyı. daha iyisi olabilirmiş, sonunda ne oldu anlamadık ama işte belki devamı gelir diye öyle yapmışlar 2009'dan bu yana gelmemiş, gelmez herhalde. yine mağaralar, hafif tırmanmalar ve dar alanlar şeklinde gerilim isteniyorsa izlenebilir. izlenmese de pek bir şey kaybedilmez.

--- spoiler ---

.şimdi geçen filmden kurtulan kadın nasıl hafızasını kaybetti? sudan çıkmış idi. kafayı falan mı çarpmıştı ne olmuştu? adamlar zahmet etmeye bile yeltenmedi. daha iyileşmeyen kadını aldılar kurtarma görevinin içine koydular. böyle şey mi olur? suçlu bile olsa önce sağlık değil mi?

.kafalarına göre takıldılar. kadının üstü kan dolu, önlem almadan ve ekipteki kimseye söylemeden daldılar mağaralara... olacak iş mi şimdi? salak şerif en uyuz karakter idi. ölümü en tatlısı oldu. o kelepçeyi taktığı vakit elinin kopacağını anladık. güzel de koparttılar. yaratıklar da tam geliyordu falan iyi oldu yani.

.filmin bir kadın dayanışması yaptığı, yaratık erkekleri hırpaladığı gerçeği varmış. önceki filmde tüm ekip kadındı. şimdi erkekler falan vardı. hatta biri once upon a time dizisindeki sevgili yakışıklı'mız ama hepsi tabii öldü gitti.

.sırayla öldüler işte. ilkin şerif salağı elindeki alette yaratık görünce bastı tetiğe, mağara çöktü. ortalıklarda kalan ekip, sıkışan kadına yardım aramak için dolanırken. yetkili abimizi hüplettiler.

.sonra çil yavrusu gibi dağıldılar. zenci kadını, ilk filmden hayatta kalan kadın kurtardı. yakışıklı prens tek başına kaldı. sıkışan kadın da yaratık istilasında ıkına sıkına kaçtı. hop ikisi bir araya geldi. ikisinin kaçışları, dağcılık numaraları falan iyidi de çok aptalca öldüler. salak salak bağırmalar, sessize alınmayan telsizler falan. bir de atlayamadı bir türlü. adam kendini feda etti güya ama tam ölmemiş. bölüm sonunda şaşırtmacasını da yaptılar.

.neyse asıl şaşırtmaca geçen bölümde yaratıklara yem ettiği arkadaşının ölmemesi imiş. şerif salağını kolu kopmadan önce bu hatun geldi kurtardı. kendisini yem eden arkadaşına ulaşınca da bir posta dayak atacaktı. araya girdiler. kadın dayanışmasına falan bağladılar. kaçalım edelim derken işte şerifi harcadılar.

.meğer bu yaratıklar yüzeye çıkıyormuş. muhtemelen asansöre binişte göz kırpan yaşlı adam da bunları besliyor imiş. o kadar yüzeyde avlanmaları zaten saçma olurdu. geçen bölüm arkadaşını feda eden kadın, bu bölüm zenci şerif yardımcısını feda etmedi. kendisini feda etti. onun çocuğu var diye bunu yaptı. bunu da iyi soktular gözümüze.

.iyi güzel kurtuldu erken, yaşlı adam tam telefon ile arama yapacak yaratık bokuna bulanmış kadıncağızın suratına kurek marifeti ile patlatarak tekrar yaratıkların çıktığı deliğe götürdü. yaratık pörtlemesinden sonra da film bitti. allah rahmet eylesin.

--- spoiler ---