29 Ağustos 2018

In Darkness


yapamamışlar, üstüne bir de sıvamışlar. sonunu şaşırtmaca yapalım demişler. hiç olmamış. bir yerden sonra zaten hikaye anlaşılıyor. gizem mizem kalmıyor. en son yapmaya çalıştıkları şaşırtmacada da bin tane hata var. olmamış, aptal yerine koymuşlar. çok ayıp etmişler. ingiliz oyuncuları, bir iki game of thrones, utopia dizisi dedektifimiz, yine dedektif kendisi, bunlar iyi güzel ama film olmamış. esas karakter piyanist ama doğru düzgün piyano duyamıyoruz. güya filmler için soundtrack falan yapıyor, o da çok saçma. ek gelir olarak özel günlerde piyano çalıyor. ne bileyim esas adam zaten ilk görüşte ne yapacağını insan anlıyor, boş beleş bir film. tavsiye etmiyorum.

--- spoiler ---

.elemanı görünce bu kadına çakar arkadaş diyorsun. öyle de oluyor. o kadar gereksiz gelişen bir sahne ki bu sahne, insan hayret ediyor. karnında bebeği ile intihar etmiş kadının evinde yapıyorlar bu işi, bebekten öylesine bahsediyorlar. gram duygusallık yok. son sahnelerde de kız kardeşine bebeğin ultrason fotoğrafını göstererek aile önce gelir diyor. ulan bu ne?

.psikolojik körlük gibi bir şey mi varmış? adamların yapmaya çalıştığı şaşırtmacanın bir ayağı bu olabilir. bana çok öyle gelmedi ama ihtimal dahilinde. esas kadın oyuncu çocukluğunda yaşadığı travma yüzünden kendini kör zannediyor, sonra ailesini öldüren adam ölünce gözleri açılıyor. tamam güzel bir hikaye olabilirdi bundan ama böyle mi olacaktı?

.bir kere polis merkezinde dedektif kadının kör olmadığını anlıyor. karşısındaki fotoğrafı gördüğünü fark ediyor. kadın orada görmedi de hayal mi gördü? niye irkildi? mevzu neydi? ortaya çıkmıyor. aşırı gereksiz bir belirsizlik katmışlar.

.üstelik gözleri açıldığı sahnede diğer sahneleri açıklıyorlar. sanki kadın görüyormuş gibi gösteriyorlar. kadınlar tuvaletinde gözünün önünden elini geçirmişti, refleks olarak gözünü kırpması gerekirdi. belki körlük diye yaptılar ama bilemiyorum artık.

.kadın gerçekten kör değil, dandik bir kör tiplemesi zaten. diğer mevzular da çok gereksiz. sonra geçmiş hikayesini öğreniyoruz ki zaten haberlerde bu sırp itini görünce mevzuyu anlıyoruz. intikam hikayesi var, ailesine bir şey olmuş. ters köşe yapmaya çalıştıkları mevzu, kör kardeş mevzusu. sırp itinin körlere ilgisini de anlamıyorum. tecavüz ettiği kadından kör kız oldu diyor, o kız zaten ölüyor. şimdi bu kadın o kız diye ilgi duyuyorsa ayrı bir sapıklık, kendi kızı olduğunu bilip yine saçma sapan triplere giriyorsa yine sapıklık.

.filmin bir tek sırpları bu kadar iğrenç göstermesi iyi olabilir, geriye kalan iyi bir unsur bulamadım. baştan sona saçma ilerliyor. flash bellekten sonra polise gitmiyor. kadına gidiyor, kadın adama durumu anlatıyor. adam da senin baban benim diye anlatıyor. arabada salakça bir öldürme sahnesi.

.yetmiyor esas kızının intihar ettiği evde, bir plan yapmadan öyle oturarak adamı bekliyor. sonunda öldürüyor belki ama çok zorlama ve gereksiz. adam niye kendi kızını öldürmeye mekana geliyor ki? diğer çakıcı eleman da koşa koşa son anda yetişiyor, adamı öldürüp kendi de ölüyor. bu da inanılmaz malca bir tasarım. bunun senaryosunu yazan elleri kırmak lazım, siz nasıl salak bir insansınız lan böyle diye.

--- spoiler ---