13 Temmuz 2013

Edge of Darkness


filmin girişi fena değil, son kısımlarda da bir iki sahne fena değil, geri kalanı sıkıcı ve kötü. müzikleri de berbat. filmi pek tavsiye edemiyorum. 2010'da çekilmiş ama izlerken eski film mi bu ne lan dedim kendime. yönetmeninde de bir sıkıntı var gibi ya da belki o dönem çekimine mi özenmiş ne yapmış bilemedim. figuranlar ya da genelde yan roller falan da berbat göstermiş filmi, en azından beni rahatsız etti. bir esas abimiz mel gibson iyi bir de ingiliz eleman fena değil.

--- spoiler ---

.evlat sevgisi ve evlat acısı meseleleri sürükleyici oluyor da işte komplo teorisine girip oturup uzun uzun konuşmalara geçince içimi kıydı. üstelik sevgili çevirmenimizin de içini mi kıymış ne yapmış bilemiyorum. sallamasyon yapmış biraz, okurken de içim sıkıldı üstüne. kastedilen anlam diye kafalarına göre çevirme olayları da oluyor belki. mesela karantina gibi bir şey kastediliyor ama başka türlü bir şey deniyor.

.baba ve kızı var, anneye ne olmuş hiç söylemediler. belli ki ölmüş ama hiç bahsi geçmediğine göre pek sevmemişler herhalde ya da unuttular. kızımız boyundan büyük işlere karışıyor. bir araştırma şirketi nükleer silah üretiyor diye aktivist bir grubun içeri sızmasını sağlıyor. kendisi şirkette stajer araştırmacı mı ne öyle bir şey işte.

.neyse babası ile görüştüğü bir zaman önce radyasyon zehirlenme belirtileri gösteriyor, sonra da tam hastaneye yetiştirilecek iken pompalı ile uçuruyorlar kızı. ilkin babasını öldürmeye çalıştıklarını sanıyorlar ama işler o şekil değilmiş.

.altından senatördür, amerikan hükümetidir falan filan çıkıyor. ingiliz elemanın ne iş yaptığını ben anlayamadım. böyle durumları örtpas eden bir tip imiş, filmin sonunda senatörü ve diğerini temizlemesi iyi idi. (rasıl ecingtın hehe). hatta sonun sonunda, nasılsa sayılı ömrü var diye, evli ve çocuklu polise medeni halini sorup sonra silahını indirip, öldürülmesi de iyi idi.

.ama hepi topu bu kadar, bunun öncesindeki mel gibson abimizin daha önünü göremeden, ayakta duramadan headshot yapmasıdır, gidip şirketin sahibini basmasıdır falan pek saçma geldi bana. üstelik tüm bağlantıları da ortaya çıkaramadı. aslında başarısız oldu bile denebilir. ha kızını öldüreni sesinden tanıyıp öldürmesi ile öyle değilmiş gibi gösterdiler ama yine de olmadı.

.en sonunda da ölüp kızının yanına gidiyor işte, bu kadar. tüm karakterlerin öldüğü bir film daha güzel olmalıydı kesinlikle ama hani böyle bir anlamda mutlu son yapmaları da hoş olmamış.

--- spoiler ---