29 Eylül 2012

Wolf Creek


fena değil işte, giriş kısmını çok uzatmışlar. gençler geziyor eğleniyor falan tabi lafımız yok. film hem içersinde avustralyanın güzelliklerini gösteriyor hem de sapa yerlere gitmeyin bak kurt kapar diyor herhalde. ülkenin turizm bakanı olsam filmi yasaklatırdım hehe. neyse olaylar fena gelişmiyor. esas kötümüz hoş bir karakter, kızlar güzel. izlenir işte daha ne olsun.

--- spoiler ---

.gerçek olaydan alınmıştır gibi bir şeyle başlatıyorlar ya o yüzden daha ilgi çekici tabi ama  fazla bir açıklama getirmiyorlar nasıl arabaları bozuldu, nasıl saatler durdu falan gibi. muhtemelen benzin aldıkları yerde bir numara çekiyorlar ama bilemedim işte neyse.

.gençler dere tepe geziyorlar, bir krateri de merak etmişler wolf creek diye bir yer. gidiyorlar oraya arabaları bozuluyor. taşralı bir eleman yardıma geliyor hem de bedava yardım falan derken bunların gazozuna uyku ilacı katıp bağlıyor.

.kızları erkekleri ayırıyor galiba, kızlara özel ihtimam göstere göstere bir ayda falan öldürüyor imiş, erkekleri çarmıh gibi bir şeye geriyor bir yere koyuyor. derken bizim esas kız uyanır, elleri bağlı. kaçayım derken ses duyar döner arkadaşını kurtarır falan. 

.hatta esas kötüyü boğazından vurur bayılır yere düşer ama ne bağlamak aklına gelir, ne bıçaklamak falan ne bileyim işte etkisiz hale getir değil mi? can havli ile elleri titreyerek yapıyor bunların hepsini ama yine de o kadar kaçmaca olaylarına girişmeden tümden olayları halledebilirler idi.

.neyse işte kaçarlar ama bir türlü başaramazlar, uçurumun kenarından dönerler, yeni araba için döndüklerinde kızın parmaklarını ve omuriliğini keserek öldürür. kurtardığı kız dere tepe koşar yalın ayak, yaşlı bir adam arabasıyla yardım edecek iken, snaypır ile eleman öldürür. araba kaçım sahnesidir falan derken kızı mıhlar.

.eleman ilk öldürülmüştür diye düşünülür iken aslında sona kalmış, kollarından çakmış bir tahtaya, uyanır kaçar koşar. üşür büzüşür, biri görüp kurtarır ve film biter. dava mava konusu olmuş, eleman bulunamamış. nasıl bir tenha yerse artık. garip yani gerçekse de değilse de. böyleyken böyle işte.

--- spoiler ---