10 Aralık 2012

Dark Shadows


izlerken biraz uykumu getirdi ama yine de çok kötü sayılmaz. burton amcanın diğer filmlerine göre daha sade bir film, pek bir yeri komik gelmedi bana, bira hoşluk veriyor o kadar işte. tipler güzel tabi yine ama hikayemizde pek orjinal bir şey yok idi. bir kaç çalan şarkı hariç film müziklerimiz de pek vasat. sonu da pek tahmin edilebilinir, öyle yarım yamalak bir fantastik aşk hikayesi gibi, can sıkıntısına izlenebilir ancak.

--- spoiler ---

.kökli bir aileden geliyor bizim depp, bir cadı bunun aşkını istiyor ama bir türlü alamıyor. işleri pişiriyorlar ama sevdiğini söyletemiyor. başka bir kadına da aşık olunca işler karışıyor. kadını büyülüyor ve intihar ettiriyor. bunu gören depp de arkasından atlıyor ama o da vampire dönüşüyor. cadımız pek kudretli istediğini yapıyor nerdeyse.

.iki yüz yıl sonra bunun tabutunu buluyorlar, uyanıyor falan derken, geçen zaman dokundurmaları mcdonalds dokundurması ile başlayan öyle bazen hoşluk veren dokundurmalardan sonra işleri yoluna koymak, aile işlerini toparlamak falan filan derken.

.yine işler nerdeyse başa dönüyor, kasaba halkını toplayıp geliyor cadıcığımız. bu sefer kapışıyorlar hep birlikte. ev, fabrika falan hepsi yanıp kül oluyor. yavuklusu da yine atlıyor ama biraz kendi isteğiyle gibi gösteriyorlar. depp'imiz de arkasından atlayıp havada kapıp ısırıyor ve vampir yapıyor. sonsuza kadar mutlu yaşıyorlar.

--- spoiler ---