13 Mayıs 2018

Wildling


tamam iyi film diye izlemedim ama bu kadar da kötü olamazdı, giriş kısımları biraz idare eder, biraz sürükleyici sonraki kısımlar çok sıkıntılı, ağır mantık hataları ile dolu salak saçma bir şeye dönüyor. yabani diye türkçe isim vermişler, tam olmuş. ne gerek varmış ki böyle bir film yapmaya onu da anlamadım. esas kötünün psikolojisini de anlamadım. esas kızın kafası da bir öyle bir böyleydi, doğru düzgün olayları anlatmadılar bile. şerif rolünde liv tyler vardı, kendisi iyi karakter miydi? kötü müydü? o bile belli olmadı. öyle salak saçma gitti, yarısından sonra ergen aşıklara döndü, sonra da kuzey ışıkları falan derken öyle geldi geçti, izlemesek de olurmuş. hatta daha iyi olurmuş. bir uçurumdan düşme atlama sahnesi var, resmen şaka gibi. çekememişler de...

--- spoiler ---

.küçük kız ve tek bir odada başlayan film, böyle başlayıp devam eden psikolojik gerilimler hevesi veriyor insana. sonra odadan kurtuluyor, adam kafasını uçurmaya çalışıyor ama beceremiyor.

.şimdi kendi kızı gibi gördüğü, ergenleşmesini iğneler ile engellediği, senelerce baktığı bir tipten bahsediyoruz, bunu kaybetmemek için ya da daha fazla uğraşmamak için kafasına sıkacak bir karakterden bahsediyoruz, sonra niye ava çıkıyorsun lan? ne kadar saçma.

.kızı bulan şerif, liv tyler. tamam çok iyi insan yanına alıyor bakıyor ama cinayet şüphesinde hemen demir parmaklıklar ardına koymak nedir? hadi koydun diyelim, nasıl orada tutamazsın? sen ne biçim bir şerifsin lan?

.manası yok yani, gidiyor bir tane velet, ilk öpüşmelerinde ağzına diş geliyor. bana güven yardım edeceğim derken doktor çağırmamız lazım diye ortalığı ayağa kaldırıyor. kız bir oraya bir buraya koşuyor. anlaşılmaz bir gelişme bölümü var, hızlı geçiyor ama akmıyor.

.sonra nasıl olduysa bunu bulan adamın annesini ve sürüsünü öldürdüğünü hatırlıyor. daha minik bir bebek, herhalde hayal ediyor ama adamın o olduğunu nasıl biliyor? onu anlamıyoruz. öyle devam ediyor.

.kız kaçıyor bunlar kovalıyor. oğlanla çiftleştikten sonra yollar ayrılıyor, karnı şişiyor, kovalamaca içinde nerdeyse doğuracak. derken herkesleri öldürüyor ama baba diye bellediği adam sona kanıyor. adam tutup bunun karnını açmaya çalışıyor, sen ne çeşit bir sapıksın arkadaş, öldür bitsin işte. niye yavrularına bakıyorsun? nasıl bir manyaklık?

.bir de niye insan gibi doğup yabani oluyorlar onu hiç anlamadım. adam öldü gitti, diğer tek gözü kör olan, devamlı civarda takılan tip geldi yardım etti. öyle kurtuldu kuzey ışıklarına gitti, elinde çocuğu ile türünü devam ettirdi de mantık hatalarıyla öyle gittiler bittiler.

--- spoiler ---