7 Temmuz 2012

Edward Scissorhands


tim burton meselesi genelde, acayip şeyler. normallik muhabbeti, insanların tepkisi gibi gibi bir sürü şey. tabi bir de ormantik durumlar olmazsa olmaz. ne bileyim çok hoşlaşmadım. oyuncular, makyajlar bütün filmin set üzerinde çekilmiş olması. her şey fazlası ile yapmacık geldi. tamam sıfırdan dünya yaratıyor ama kasaba bari gerçek olsaymış dedim ne bileyim. ayıp olmasın şimdi tim amcaya. tabi 22 yıllık film belki o dönemler böyleydi gerçekçilik kim bilir.

--- spoiler ---

.bir kere yanlış anlaşılma kurbanı elsiz kahramanımız. benzer hikayeden çok var aslında maharetli kısımları falan güzel tabi. makas el olayı da pek bir garip yaratıcı ama yarım kalmış insan meselesi falan o kadar da iyi değil.

.bahçıvanlık ve berberlik genel meşgalesi olsun iyi aile babası olsun falan gibi bitsin desen bitmez tabi öyle. hem o eller ile nasıl ihtiyacını karşılıyor nasıl kıçını siliyor diye sormazlar mı adama. hayal gücünün de destekli atımı olması lazım az biraz yahu.

.sanatkar adam vesselam, kaptırmış kendini rolüne o haricinde pek sıkıntılı geldi oyunculuklar ama yapacak bir şey yok. 90'ların makyajı yüzünden bile olabilirç hatta seksenler diyelim biz buna.

.ha bu arada kötü roldeki gencimiz, dead zone'daki abimizdir. ne kadar da gençler.

--- spoiler ---