3 Ocak 2015

Kkeut-kka-ji-gan-da


filmin en beğendiğim yeri diyaloglar içersinde kendileri ile hafiften dalga geçmeleriydi. yine güney koreli abilerden bir adet polisiye filmi, nasıl bir sektörse artık adamlar benzer türde çekip duruyor. izlemesi keyifli, aksiyon kısmı biraz cılız, senaryo kısmında hafif kasmışlar, şaşırtalım demişler, esas kötü roldeki tipi daha önce gördüm ya da benzettim bilmiyorum. imdb bilgisinde iki tane filmi görünüyor. işte sözün özü tutmuş türden bir tane daha yapmışlar, meraklısına hitap ediyor.

--- spoiler ---

.akılda kalıcı sahnesinden silahı tutup kafasına dayadığı kısımdan sonra vay diyor güzel hareket, dalgasını geçiyor esas kötü. daha sonra gölde boğulmasını bekleyip öldü diye gösterdikten sonra şaşırtıcı girişle kapısından içeri geliyor ve senin yüzünden dalış rekoru kırdım diyor. tabi şakalı bunlar, ikisi de göze batan cinsten olay, abiler eğlenmiş işte. vardı bunun gibi bir sürü bir şey.

.ilk kaza ile başlıyor, annesinin ölümünde köpeğe çarpmamak için dikkati dağılan bir dedektif tip, gidip adama çarpıyor, aslında çarpma sahnesini iki defa oynattım adam resmen üstüne uçuyor, adam ölüyor. dedektif tam ambülans çağıracak iken vazgeçiyor ve saklama kaçış meseleleri başlıyor.

.aynı gün annesi ölmüş, alkollü diye çeviriyorlar bunu. ta oradan germeye başlıyorlar. aslında gerilim filmi için güzel düşünmüşler bu kısımları. karakterle birlikte geriliyoruz. onu atlatıyor başka bir şey çıkıyor. cesedi yok etmek için annesinin tabutuna koyuyor ve birlikte gömüyor. baktığın zaman güzel plan ama komik sayılır. hele yürüyen asker yerine oyuncak arabayı gösterdikleri kısım da komikti.

.neyse kurtulduk falan derken başka bir kirli polis çıkıyor (ha bu arada filmde temiz polis yok. güney kore polisi fazla büyütme diye de mesaj gönderiyor abiler) öldürdüğü adamın cesedini istiyor. adam götüne anahtar sokmuş hehe. kasa da ne kasaymış sonunda görüyoruz.

.en kirli polisimizin tavırları iyidi aslında, esas karakterden daha iyidi diyebilirim. o yüzden belki esas karakterin kazanması yerine dönüp dolaşıp bu abimizin kazanması daha iyi olabilirdi. hele son sahneye tetiği takılmış bir silahla girince orada kader kısmet, zor bir gün yaşayan elemana gülmemeliydi.

.sonunda fena güldü aslında adam çantayla gelmiş ama karşısında bir oda dolusu para, artık nasıl abarttılarsa, hayatı kurtuldu elemanın, zor bir gün yaşadığına değdi.

--- spoiler ---