13 Haziran 2013

Cat Wars: Lion Vs. Cheetah


kedi savaşları demişler de pek seri gibi gelmedi bana, zaten konusu da bir bölüme bile yetmemiş. bir şey yakalamışlar onu da bir belgesele falan çevirelim demişler ama pek olmamış tabi. yine de olay pek bir ilginç hakkaten. hd kalitesinde yakalayamamışlar tabi o da var. iki tane abi yorumluyor durumu falan böyle de bir belgesel olmuş bitmiş hehe.

--- spoiler ---

.üç tane erkek çita bir tane kızgınlık dönemindeki dişi çitayı takip ediyor. yıldırmışlar dişiyi falan öyle böyle azmamışlar yani. üç kardeş miymiş neymiş bunlar. neyse bu olaylar olur iken bir tane aslan takılıyor peşlerine bunların ama erkek çitaların gözü dönmüş hiç sallamıyorlar aslanı.

.normalde tüymeleri lazım ama hala birbirlerine dalaşıyorlar, bağırış çağırış, mümayiş. derken aslan olaya el koyuyor. dişiyi yakalıyor ve kafasını eziyor. bir aslanın av niyetine değil de öldürme niyeti ile öldürmesi pek vahim görünüyor aslında. çitanın kafası aslanın ağzına sığması da çok acayip tabi. boyut farkını ortaya koyuyor.

.bu olay bile erkekleri kendine getirmiyor. hala üçü birbirne giriyor mal mal. aslan yine takipte... aslanın çitaları böyle takip etmesini de masaya yatırıyor abiler. normalde olan bir durum değilmiş. hiç uğraşmaz imiş aslan ama işte yavrusunu falan koruyordura getiriyorlar ki çok çakma bir cevap verdiler. hatta arada leopar ile bile karıştırıyor diye mal mal konuştular. olur mu lan öyle şey. kokusu farklıdır bir kere...

.neyse bu heyecanlı gençlerden biri çitalar ya birbirlerine dalarken ya da aslan dişiyi öldürdüğü sırada kaçarken arka ayağını zedelemiş mi ne olmuş? takip aşamasında yerde yatıp bekleyen çita aslanın hamlesini görüp kaçana kadar yakalanıyor ve öldürülüyor. 

.boğuşma görüntüleri çok acayip tabi ama kaçınılmaz son... arada erkek aslanın başka sürüye daldığı ve yavruları öldürdüğü görüntüye de koymuşlar. bir anlamda aslanın şiddet pornosu gibi bir şey olmuş sanki bilemedim. garip görüntüler ama hepi topu bu kadar.

.bir açıklama falan da getiremediler doğru düzgün. bir de taytılı, aslan uzmanı hehe.

--- spoiler ---