18 Eylül 2012

A Torinói ló


öncelikle kimseye tavsiye edilmez, ben ettim siz etmeyin. sanat filmi, çok büyük anlamları var yerimde duramadım anlamdan, o kadar anlam yedik yuttuk ki her öğün patetes yemiş gibi kabız olduk kardeşim. bu ne böyle. müzik desen temayı kaldırmıyor, atın halini bile anlatmaya yetersiz tekrar ediyor da ediyor. kafa yapıyor bir süre sonra. senaryosunda zaten bir şey yok, dialoglar çok yüce biz fanilere göre değil. ne bileyim şu işler usta işi kabul ediliyor ya ona üzülüyorum başka da bir şeye değil.

--- spoiler ---

.rahatsızlık veren sinemaya karşıyız arkadaşım. izlenmesin diye yapılıyor resmen. derin anlamları on kere üstünü giydir çıkartla mı anlatıyor. durup düşündürmeye mi çalışıyor nedir manası? saçma...

.tamam attan daha sebiller, çok fukaralar ama öğünlerinin yarısını çöpe de döküyor dangalaklar. oha yoksa burda da bir mesaj mı vermiş bize yönetmenimiz. te allam sen aklımı koru.

.ortada kel, büyük gıdılı bir amca geliyor bıdı bıdı ediyor gidiyor. çok yoğun anlamlar var. değişimdir, tanrıdır, yozlaşmadır ottur boktur saydırıyor. tamam çok güzel oldu bu dialog yüzünden on puan sana. niçe'nin lafları gibi bir şey. elemanda saçmalama diyor. ahanda bir mesaj daha.

.su olmadan nasıl idare ediyorlar? çingeneler geldikten sonra kuyunun kapağını da kapatmıyorlar zaten. ertesi gün su kuruyor. çingenelere gönderme mi var burda da zaten her boku gösteriyorsun, kapağı on kere açtı kapattı ama çingeneler geldikten sonra kaldı öyle. iyi hoş da susuz nasıl idare ettiniz be kardeşim. yok artık daha neler.

.adam atı almaya gidiyor, kadın tek başına eşyaları dakkasında yüklüyor. maşallah at gibi kadın mı diyeceğiz. boşaltma süresi iki kişiyle bile daha uzun nerdeyse. saçmalamalara gel burdan yak.

.ha açılarımız çok hoş kabul, görüntüler çerçeveler de pek güzel. kameranın o ağır sallantısına da kurban olayım da bre mal insan, bu ne? git ananı rahatsız et. yazıktır günahtır. o atın önünde bir kova su bırakmamasınında mı bir anlamı var? nedir? öyle at mı bakılır. en son üstüne mi kapatıyorlar ne yapıyorlar hayvancağızı.

.nerden baksan elinde kalıyor, derin anlamlarını götüne sokasım gelen filmlerden. gitsin anasına izletsin, gitsin onu rahatsız etsin. 6 günmüş, 6 haha. neyse daha fazla ağzımı bozmayayım.

--- spoiler ---