10 Eylül 2013

Tsumetai nettaigyo


arada hafiften çalan, film sonundaki yazılarda da tüm versiyonu çalan şarkı pek tatlı, pek etkili. filmin sonunu ve son dialogları da pek beğendim. gerisi çok aşırı  arızalı bir film. aile içi şiddetten, gavatlığa kadar sınır tanımayan japon işi var. kanlı, canlı, seksli ve dramlı bir film izlemek için pek güzel. film uzun biraz, tek seferde bitiremedim ama uykum geldi diye yoksa çok da sıkmıyor.

--- spoiler ---

.pısırık bir abimiz var, gözlüklü öncelikle (gözlüğü çıkardıktan sonra süpermene dönüşüyor nerdeyse hehe) karısı ölmüş ama üstüne yeni genç biri ile evlenmiş. genç bir kızı var, yeni annesi ile geçinemiyor. küçük bir balık dükkanı var, kendi başlarına idare ediyorlar. yıldızları seviyor, dünya 4.6 milyar yıl önce var oldu, 4.6 milyar yıl sonra yok olacak diye tekrar ediyorlar falan. hep güzel ayrıntılar tabi, daha fazla bilgi yerine bunu vurgulamak hepimiz ölümlüyüzü vurgulamak gibi.

.neyse bir gün kızı hırsızlık yaparken yakalanıyor. mağaza müdürü ailesini çağırıyor, üstlerine giderken oradan bir adam devreye giriyor. yüksek sesle konuşan yaşlı gavat bir abimiz kendisi. ilk bir şey belli değil ama adam ve karısı sosyopat çıkıyor. anlaşamadıkları insanları zehirleyip öldürüp parçalara ayırıp cesedi yok ediyorlar imiş.

.bir sürü bir şeyler işte, bizim gözlüklüyü de çırağı olarak almaya karar veriyor niyeyse, tabi karısını tokatlayıp güzelce bir kaydıktan sonra. kadın da bu işin yollusu imiş. sado mazo olaylarına buradan giriyoruz zaten. cinsellik olayları pek abartı idi.

.yüksek sesle konuşan abimizin (bir süre sonra kafa ağrıtıyor tabi) karısı yardımcısı ile takılıyor imiş. yardımcısı de bunu öldürme planı yapar iken bunu karısı vasıtası ile zehirleyip yakalıyor. şöförü ile birlikte kuşbaşı yapıyorlar. kanlar içinde takılmaları falan fena tabi.

.neyse bunları cesetlerinden kurtulma sırasında gözlüklü abimize sen bir işe yaramazsın, hiç bir problemini halledemezsin, ayakları üzerinde duramazsın acizsin falan diye nutuk çekip kendi karısını ödül olarak veriyor. komik bir sahne aslında, adamı hazırlıyor kadın kocası da pompalamaya yardım ediyor eli ile adamı ittirerek, hehe olaya gel. fanteziye gel. japon hayal gücü hep bunlar işte.

.neyse gözlüklü abimize bu kadarı fazla geliyor. karısının üstünde iken çıldırıyor artık ama kalıcı bir çıldırma. tamamen değişiyor adam, yüksek sesle konuşmaya, insanları tekmelemee falan başlıyor. işte iş üzerinde iken kalemi alıyor, karının boynuna sokuyor. sonra adma geçiyor kalemle adamı yamultuyor iyice. daha sonra da karısına adamı öldürttürüyor. kadın da asıl manyaklardan zaten televizyon ile adamı öldürüyor.

.kocasını kuşbaşı yaparken de bu ailesine giriyor ve çekidüzen veriyor. tekmeler bağırmalar tehditler havada uçuşuyor. bir son yemek yeniyor, önceden saygısızca kalkan velede ve sevgilisine de ders verildikten sonra, seks hayatını mahveden kızı yanda  yarı baygın halde iken karısına tecavüz ediyor. bu da bir ders niteliğinde herhalde. adamın üstüne bu kadar gelinmez arkadaş demişler ama hafiften de yine japonların tiksinç fantezisine giriyor sanki.

.ardından eleman kendini ihbar ederek kulubeye tekrar gidiyor. karıya isanın heykeli (meryem de olabilir) çakıyor tam "seni bir yalayayım" demiş iken hehe. kadın ölmüyor, bıçakla bunun üzerine atlıyor. hafiften saçmalıyorlar tabi, seni seviyorum meviyorum derken kadının bıraktığı bıçağı alıp karıyı harcıyor.

.ardından polis geliyor ve son sahnelere geçiyoruz. polis içeri geçiyor. karısı ve çocuğunu da almış gelmiş niyeyse. neyse bu beyaz gömleği kırmızıya dönmüş bir şekilde (içerde kanlar içinde güreş yaptılardı karı ile) oturur iken kadın buna bakıyor, adam ona bakıyor hafif gülümsüyor. hani sarılıp barışacaklar, hayatlarına devam edecekler gibi bir hava üstüne sarılır iken karıyı bıçaklıyor ve harcıyor.

.sonra kızına hayat acıdır, yaşamak acı verir adlı dersi verdikten sonra boğazını kesiyor ve intihar ediyor (kendi boğazını kesmek o kadar kolay mı lan diyor insan ya neyse). ölen babası üstüne kız da kahkahalar ile hadi ayağa kalksana diyor. bir otorite figurü ardından sevinme halleri gibi bir şey, üstüne dünya görüntüsü ile bitiyor film, ve müzik.

--- spoiler ---