26 Ekim 2013

Revenant


bir başka inanılmaz dandik film, neden bu arada dandiklera kaptırdım böyle bilmiyorum. eldeki filmlerden aramaya üşenerek izliyorum öyle ama cidden ağır kötü filmler bunlar. adam öyle bir oynamış ki yavşak yavşak gülüyor devamlı. kadın desen ruhlardan daha korkunç bir tipli, bir garip. üç dört kişiyle film yapmışlar. bütçesi 10bin dolar yazıyor, ne kadar paraya o kadar köfte midir yani? hiç sanmıyorum, cidden kötü işte. öyle ruhlu muhlu için bile izlenmez. ha yine hoplatıyor ses efektleriyle ama ne işe yarar?

--- spoiler ---

.işsiz bir yazar kardeşimiz var. kendini kanıtlamaya çalışıyor. her işi yarım bırakmışmış da bir tane perili ev bulup bunun içinde yaşayıp başına gelenleri yazma konusunda çok azimliymiş. karıyla ayrılıyorlar, daha sonra görmedik karıyı hiç. zaten o kadar yapmacık muhabbetler ki insanın aklı almıyor.

.daha kötüsü, dialog çekimleri tamamen tarihin tozlu sayfalarından çekilmiş gibi. eski türk filmlerine benziyor. konuşanın yüzüne zoom yapmalar mı dersin, her konuşana göre değişmeler mi? cidden bu filme harcanan 10bin dolara bile yazık.

.neyse işte bu ruhları üstüne üstüne çekiyor. ulan sonunda ne olacak diye bekliyor insan. adam korkup kaçıyor ruhlar da bunla geliyor. bu kadar yani, sona gel a... üçte ikisini izlemişimdir, gerisini sardırarak bitirdim. kusura bakmasınlar.

--- spoiler ---