10 Şubat 2013

Killing Them Softly


uykumu getirdi izlerken, iki parçada izleyebildim. pek bir numarası yok filmin, yavaş çekimler bir iki kanlı sahnesi hoş o kadar gerisi oturdukları yerden konuşarak geçiyor. üstüne bir de başından sonuna radyodur televizyondur, amerika üzerine bıdı bıdı. yok ekonomisi yok devlet-millet yapısı falan filen öyle gidiyor. memnun kalmadım, tavsiye etmem.

--- spoiler ---

.hepsinin öleceği nerdeyse en başından beri belliydi. en baştaki adamı da mı öldürmüş ya da onun yerine mi geçmiş o kısmı da bilemedim, fark da yapmaz ama temizlikçi bir tip olarak çalışıyor bizim brad pitt. uzaktan temiz bir şekilde öldürmeyi seviyor. ağlayıp sızlamalarını istemiyor falan. olay budur yani.

.diğer tarafta uyanık tipler var, alt mafya örgütü gibi. bir iş veren tarzında şişko bir adam. iki tane de genç tip. biri iyice uçmuş sokaklarda yaşayan bir tipe benziyor. köpek çalıp satıyor. diğeri biraz daha derli toplu ama aynı yolun yolcusu.

.kumar işleri düzenleyen bir tip de yan karakter olarak, kendi kumar masasını falan soymuş. bir de bunu alkollü iken söylemiş. bizim alt mafya örgütümüz bundan yararlanıp tekrardan kumar masasını soyup suçu da bu eleman üzerine atmak istiyor.

.bütün olaylar hepi topu bu, güzelce hallediyorlar ama aptal değil tabi karşı taraf da, ağızları da boş durmuyor falan derken ortaya çıkıyor, brad amca geliyor hepsini nazikçe öldürüyor ve bitiyor film.

.şu kumarcı elemanın dayak sahnesi iyidi baya, genel olarak kanlı sahneler iyi ama gerisi bir işe yaramaz. bir de mesajı veririm de öyle bitiririm demesi yok mu? beni benden aldı. amerika millet değilmiş, şirketmiş, herkes kendi başınaymış. vay a..., bütün dünyam alt üst oldu şimdi.

--- spoiler ---