11 Nisan 2013

Tai Chi 0


eğlenceli bir film ama çok fazla karikatürize etmişler. devamlı bir efekt falan nedir ne değildir anlamadım. çizgi romanı falan mı vardır? ya da halk kahramanı falan mıdır bu arkadaşlar bilemedim. yine de daha oturaklı yapsalar espirileri de daha tatlı olurmuş dedim ama yine de güzeldi. müzikler falan baya hoş idi.

--- spoiler ---

.ilk kapışma sahnesinde doktor ile bunun ilk hocası birbirine girince metale bağlıyorlar ya pek bir tatlı hava katmış. allahın çin filmi, gelenekler ile yeniliklerin kapışmasında böyle de bir blast beats ile dalması olayı insanı etkiliyor.

.kalan müziklerin büyük kısmı orta çağ esintisini taşıyor idi onlar da pek tatlılar idi. genelde hoş yani, tek sıkıntısı dramatiği fazla kaldıramamış oyuncular. esas oyuncuları yine iyi ama yardımcılar pek iyi görünmüyor. esas oğlan, esas kız ve hoca iyi yani...

.ikincisi de gelecekmiş herhalde sonuna fragmanı sıkıştırmışlar o daha hareketli görünüyor eğer reklam değilse sadece üstelik dövüş sanatını da öğretecekler, aslında bu filmi bunun için izlemiştim. o öğrenme safhası pek güzel oluyor ama artık ikincisi çıksın onu izleriz.

.bir de çin filmleri devamlı yenilikçiler ile gelenekçiler muhabbetini yapmak zorundalar mı? adamlar nasıl bir sıkıntıya düşmüşler ise daha demiryolunun gelişinde köyler direnmiş, yeniliklere kapanmışlar falan garipler. daha dövüş sanatlarını dışarıdan kimseye öğretmez iken bir de bu şekil batılı medeniyet olayları acayip oluyor.

--- spoiler ---