5 Temmuz 2018

The Tale


ne filmi olduğunu bilmeden izleyip resmen kustum. bu ne lan? böyle bir film çekilmesine nasıl müsaade etmişler? nasıl olabilmiş? bu film ile nasıl bir şey yapmayı amaçlamışlar? çarpıcılık? mide bulantısı? nedir yani? sahnelerin böyle olmaması gerekirdi. gerçek sahneler değil diye eklemişler sonuna, zaten gerçeği suç olurdu ona şüphe yok ama buna nasıl cesaret etmişler. cesaret ötesinde bu filmden nasıl iyi bir sonuç beklemişler? gram bir şey anlamadım. insan evladı böyle bir şey yapmaz. yapıldığı şekilde protesto amacıyla yapsak kimse dikkat etmez, çarpıcı bir şey koyalım da ses getirsin dedilerse ona da yazık. adamlar protesto ettiği insanların hoşuna gidecek sahneler yapmış da olabilirler. bu açıdan nasıl bakmamışlar hiç anlamadım. sahneleri sardırarak izledim, başka türlü de izlenmez zaten. görüntüleri, müzikleri iyi yapmışlar, dramı ağırlaşmış, kurgusu da güzel ama izlenecek film değil.

--- spoiler ---

.filmde oynayan oyunculara da hayret ediyor insan. para için insan pedofiliyi oynar mı arkadaş? bu kadar niye düştünüz? nasıl olur böyle bir şey? adamlar ciddi ciddi gösteriyor. tamam pornografik olarak gösteremez zaten ona lafım yok ama bir çocuk ile bir adamı aynı yatakta bile gösteremez bu neyin kafası ki?

.sonra sonuna not etmiş, onlar gerçek sahne değildi de şuydu da buydu da, ulan sen film olarak çekmiş koymuşsun, hasta adamlar gerçek olarak izliyor işte.

.kızın ben mağdur değilim, güçlü olanım falan deyip de sonra tersi çıkması neydi? sonu falan da hiç olmadı aslında. adam biraz sıkıntılı olsa bari bir ders çıkartabilirdik ama kızı kullanmış, kız telefonda ağladı, hayatları mahvoldu diye ben güçlüyüm demiş. tamam hasta olup kendini kaybetse daha kötüydü ama unutmayı tercih edip hayatına devam etmek de bir şeye yaramamış. hele hele adam bunu başka çocuklara da yapmış, hepsinin sorumluluğu bu kadının, çok mal bir karaktermiş.

.gerçek mi? yoksa esinlenmişler mi? neymiş onu çok anlamadım. son kısımda verdikleri fotoğraf birebir gerçek gibi gösteriyor ama insanların hayatlarını mahvetmemek için bu şekilde yapmışlardır.

.adamla yüzleşmeye gittiğinde nişanlısı niye içeri girmedi? niye ağzı burnu dağıtılmadı? niye olayı takip eden dedektife yeterli bilgi sağlanmadı. belki zamanaşımı olmuş olabilir ama daha yeni hadiseler kesinlikle olmuştur, adamın hayatına devam etmediğini göstermeleri gerekirdi, resmen yanına kar kalmış gibi anlattılar, o da filmi çok ayrı bir mallığa taşıtı. hiç olmadı.

.küçük kızın beynini yıkayıp birlikte olma fikri de nedir abicim? yani resmen izleyen hastalara böyle yapın demeye getirmişler. bir de kadın var, esas karakter kendisi, av olarak küçük kızları bu getiriyormuş. neden yapıyormuş? çünkü kendisi de mağdurmuş. böyle bir salaklık ve mazeret olabilir mi? neden hepsi hakkında bir ceza olmuyor?

.bir de dörtlü var, neyse ki öyle bir şey gerçekleşmeden kız hasta olmuş. resmen artık içi kaldırmamış, doğal olmayanın dışa vurumu gibi olmuş ya neyse işte. bunu tasarlamış olmaları ve bunu tasarlayan üç tane yetişkin insan olması da inanılmaz. bu gerçek olamaz diyor insan. nasıl böyle bir şey olabilir? gerçekte olmuş mu diyor? gerçek değil de kurguysa bunu kurgulayan sapığın kendisidir diyor. ne diyeceğini bilemiyor. ne diye yaptılar bu filmi anlamadım. ben niye izledim ondan da emin değilim. bir yerden sonra yarım bırakmamak için diyebilirim ama zaten ilk sahne gelince sardıra sardıra izledim. yok artık o kadar yapmamışlardır, yapamazlar falan diye izledim. ne bileyim lan işte. allah kahretmesin.

--- spoiler ---