15 Ekim 2018

My Friend Dahmer


sonu pek çarpıcı olmamış, ondan dolayı kaybetmişler. sonuna kadar film iyi gidiyor. gerilim üst düzeyde. sıkıntılı seri katil bir eleman, ne yapacak şimdi bu diye insan izliyor. şiddet pornosuna çevirmedikleri bir yandan iyi ama diğer taraftan şiddeti göstermeseler bile olayların gelişimini biraz olsun son kısma sıkıştırabilirlerdi. esas eleman tüm sıkıntılı tiplemeyi yansıtmış. arkadaş tiplemelerinin hepsi birbirinden uyuz. onlar da güzel oynamış. iki parça halinde uzun zaman diliminde ancak izleyebildim. çok rahatsız edici bir film diye ara vermek durumunda kaldık ama o kadar da rahatsız edici değilmiş.

--- spoiler ---

.köpek sahnesine kadar bir parça şeklinde izlendi, sonraki kısım da sonra izlendi. tabii en yoğun korkutucu sahnesi oydu. elinde bıçakla hayvana baktı, o ara ekrana bakamadım. bir şey yapacak mı? yapmayacak mı? köpeğin olayı da bu zaten güveniyor bir kere onu boşa çıkarmamak lazım, neyse ki bir şey yapmadı.

.daha sonra cadı tarikatı, hayvan leşleri falan dediler. neyi öldürdü bilemiyorum, öldürdü mü onu da bilemiyorum ama parmakları kanlı şekilde arkadaşını eve davet etti. eleman işkillenip hemen geri kaçtı. onları falan öldürdüğünü düşünmüştüm. arkadaşı fazla akıllı çıktı.

.toplamda 17 tane eleman öldürmüş, en son konserden gelen üstsüz bir tipmiş. bir parça gaylik ya da cinsellik olabilir mi? öyle bilgiler vardı sanki ama göstermediler. sadece yakışıklı bulduğu doktora hayalarını kontrol ettirdikten sonra mastürbasyon yaptı. bu bile yeterince sıkıntılı bir sahne ama ölüsünü becerdiği şeklinde duyumlar almıştım. bunu göstermelerini beklemek de ayrı bir sapıklık olurdu zaten ama ne bileyim, rahatsız edici film çekiyorsan göstermesen bile hissettireceksin artık. ne diyeceğimi bilemiyorum.

.belki internetteki bilgiler külliyen yalandır, eleman o kadar kafadan sakat değildir. bir miktar tahtalar eksik ona şüphe yok. film başından sonuna zaten bu garipliği işliyor. arkadaşları bununla oynuyor. oynamalarına müsaade ediyor. sıkıntılı bir tip, diğerlerine niye müsaade ediyor onu da anlamıyoruz. sonra içlerinden biri özür diliyor. o kadar kötü aslında.

.dahmer hayran kulübü diyorlar ama öyle bir şey yok işte, maymun gibi oynatıyorlar. ortalıklarlda spazm geçirmiş gibi davranıyor. önce okulda sonra son bölümde alışveriş merkezinde, film böyle aynı şekilde ilerliyor. arada manyaklıklar artıyor.

.aile meselesi de sıkıntılı, anası babası boşanıyor. bu eleman arkadaşları içinde kabul görmek istiyor. balo gecesi, küçük sınıflardan kızın tekini ikna ediyor baloya katılıyor ama tatmin olmuyor. zaten bakışı farklı herhalde ama kızı tuvalete gideceğim diye kandırıp arabada yemek yemesini de çok anlamadım, nasıl bir sapıklık bilemiyorum artık.

.ben başında bunun ölü hayvanları toparlaması, onları kimyasalda çözdürmesi, babasının bunun mekanı dağıtması gibi olaylar da vardı. her tarafından arızalıyım diyor zaten. içinde ne olduğu, çalışmasını merak ettiğini falan söylüyor. iyi güzel de tam olarak mevzu bu mu?

--- spoiler ---