3 Eylül 2013

La science des rêves


saçma ama hoş işler oluyor filmde, hafiften gülümsetiyorlar. arada güzel laflar da döndü bir iki tane. enteresan görüntüleri daha iyi olsa çok daha güzel bir tat bırakırdı ama ne bileyim o kadar da olmamış diyor insan sonra. biz yaptık oldu demişler, devamlı fransızca ingilizce karışık konuşma da kimlik bunalımı gibi olmuş. arada bununla da dalga geçtiler sanki ya yine de ne gerek varmış anlamadım bunlara. pek de bir beklenti olmadan hafif romantikli, çok hafif komikli garip bir film izlemek için işe yarayabilir.

--- spoiler ---

.esas oğlanımızın rüyalar ile gerçekleri karıştırma gibi bir sıkıntısı var, bir çok yerde nerde olduğumuzu bile zor anlıyoruz zaten. çat diye gerçeğe geçiyor, çat diye rüyaymış dedirtiyor. esas kızımız da kendince farklı biri, biraz daha yaşı geçkin gibi ama pek belli etmemeye çalışmışlar herhalde.

.neyse oğlan ile kız kapı komşusu olurlar ama yalanlar havada uçuşur, komşu kızının arkadaşına yazılmalar muhabbetlerinden ilginin komşunun kendisine dönmesi gibi bir şeyler olur. olay olsun diye yapılmış gibi buralar ama olayların rüyalarda demlenmesi güzel olmuş.

.rüya saheneleri hoş zaten, kendi efektini ve sunuculuğunu yaptığı rüya programı gibi. yemek tarifi gibi işler pek hoş. üstüne son kısımlarda herkesi kendisinin seslendirdiği bir tartışma meselesi de pek tatlı idi.

.senaryonun git-gel kısmı, kız başkası ile ilgileniyor, bunu ortada bırakıyor. bu da şehirden ayrılmaya çalışıyor falan filan oralar pek ikna edici değil ama son anda mutlu sona bağlayıp hafif tebessümler ile filmi bitiriyorlar.

.araya üç beş bilimsel dialog sıkıştırmalarını sevdim. pek de yeni bilgilerdi. şimdi neler diye düşününce unuttum gitti ama öyle hoş olmuş. seks manyağı tip de hoş idi, yan tipler de fena değildi toptan aslında.

--- spoiler ---