1 Nisan 2018

Contratiempo


kusura bakmasınlar ama baştan tahmin ettim, hiç de şaşırmadım. şaşırtmaca yapalım elli versiyonlu bir suç hikayesi yapalım demişler ama benden kaçmadı. detaylara dikkat etmişler, ona şüphe yok ama bir yerden sonra hem fark ediliyor, hem de yoruyor. şaşırtıcı bir tarafı kalmıyor, bir hikayeyi tekrar tekrar bize anlatmış oluyorlar. gergin dolu müzikleri çok yüksekti. filmin akışı fena değildi, güzel de çekmişler aslında ama işte toplamda ne öğrendik? ne feyzi aldık diye bakınca pek bir şey öğrenemiyoruz. şaşırtmacalı, ters köşeli gizemli filmden de beklentin ters köşeye yatmaktır. bu da olmayınca detaylardaki hassasiyetlerini takdir ettik o kadar, fazlası değil. tabii abarttıkları çok şeyler oldu.

--- spoiler ---

.en başında kadın tiyatrocu diye birader sen nasıl bir oyun oynarsın ki? sanki tüm tiyatrocular çok zeki, mevzunun altından kalkması, en azından zeka ile kalkması çok abartıydı. detayları bildiğin için elinde koz vardı ama yine de olsun.

.kazadaki elemanın hayatta olması da çok abartıydı. ölüp ölmediğini kontrol etmediler, orası çok saçmaydı zaten. paketleyip götürdüler, eleman arabayı göle atmadan önce canlanmış, adam öldürmüş. yuh artık daha neler. kadın burada biraz zıvanadan çıktı ama güzel toparladı.

.avukata kendini nasıl yedirmiş diye düşünürken, meğer gerçek bir kadınmış sadece onun yerine geçmişler diye gösterdiler. böyle güzelce toparlamış oldular.

.tabii ses kayıtları falan delil olmaz. tek delil arabayı işaretlediği yer ve ceset olur. arabadaki parmak izleri falan bir şeyler kaldıysa onlar olabilir. buralara hiç girmediler.

.arabanın çalışmaması, o sırada motoru sıfırlayacak adamın yoldan geçmesi ve bu adamın ölen çocuğun babasının olması da baya abartı. üstelik bize anlatılan hikaye, yani ilk hikayede olayları taşıyan kötü kadın idi. halbuki kadın iyimiş. adam onu zorlamış. bu durumda kadın yine arabada bekleyip ölen oğlanın babasının yardımını almış olsa bile bir şekilde durumu anlatabilirdi, en azından daha kötü bir durumda olurdu. bize anlatılan böyle değildi. gerçek ile karışık yalan olunca hikayenin bu kısmını ellememiş oldular.

.kalem ve kapalı telefon da çok abartıydı. hele hele esas avukata telefonda savcı diyorlar, adam teyit etmiyor. uçak sesi falan vardı diyor. bunları da çok kabul edemedim. üstelik bu kadar hassas bir konuda kendisi değil de bu kadını devreye sokmalarını da çok anlamadım. adamın işi var diyorlar ama bildiğin ayak işi yapıyor. tamam kimseye söylemeyecek olabilirler ama adamı bulduklarında buna iletebilirlerdi. sırf kadının kandırmaca olayı çıkması için böyle bir hikaye sıkıştırmışlar. pek olmamış aslında bu da.

.tabii adam baştan beri kötüdür diye izleyince şaşırmıyor insan. adam iyi diye izlense belki bunlar çok şaşırtıcı gelecek bilemiyorum.  yine de ölen çocuğun yaşlı anası ve babası baştan itibaren psikopat bir plana girişmişler. her şeyleri not alıp oradan bir senaryo yazıp itiraf almışlar. itirafın bir işe yaramayacak olması üzücü işte. ona da bir cevap vermediler. belki ispanya 2016 hukuku farklıdır hehe.

--- spoiler ---