10 Ocak 2015

Dog Soldiers


yılına göre beğenilmiş bir film midir? bilmiyorum ama hiç beğenmedim. konuların girişi yok sonucu yok, arada minik espiriler katalım demişler. kötü karakterlerden biri game of thrones'un davos karakteri. makyajlar zamanına göre iyidir herhalde, çekimler desen yine zamanına göre yapılmış olmalı. şimdi çok garip geliyor insanın gözüne. öyle çok eski filmlerden değil ama yine de çok farklı her şey. konuları açıklama zahmetine girmediler, devamlı bir olaylar oluyor, bir koşturmaca sürüyor gidiyor o kadar. kurt adamlı eski bir aksiyon filmi izlemek için ısrar edilmeli ki izlenebilsin. bu arada altyazılar dvdrip görünüyor ama hatalıydı, zaman da kayıyordu üstelik.

--- spoiler ---

.açıklamadılar dedim ama haksızlık olmasın, biraz bir şeyler gevelediler. davos abimiz beyaz önlüklü abilerin biyolojik silah yaptıklarından falan bahsetti ama olay yerine sadece inceleme amacıyla gelmiş. şimdi bu kurt adamları kim yapmış? nerden gelmişler? hep buradalar mıymış? bunlar açıklanmadı. silah olarak kullanmaya niyet edip biri harip hepsi ölmüş diyebiliriz.

.zaten hayatta kalan elemanın kim olacağı baştan belli oluyor. köpeği öldür diyor ryan (davos), lan durduk yere ne alaka diyor insan, sonra yok efendim vicdanı olan adam istemiyormuş şuymuş buymuş. öldürmüyor köpeği, çekiyor silahı kendisi öldürüyor. film sonunda da bir köpek ve köpeği öldürmeyen adam kurtuluyor. bu iyi oluyor en azından.

.amma velakin gelişmeler kötü oluyor, saçma sapan bir kovalamaca ve devamlı mücadele ile geçiyor. eve sığınıyorlar, burayı savunacağız diyorlar ama ev zaten kurt adamların imiş. yetmiyor kız da onlardan biriymiş de dönüşümünü mü kontrol etmiş yani? o şaşırtmaca da çok gereksiz idi.

.boş yere patlatmışlar orayı burayı, eve dalıyor tüm kurtlar falan derken bir ocaktaki gaz ile tüm ev havaya uçuyor. mümkün mü bu? çok abartmışlar, çok kabartmışlar. kanlar falan da öyle abartılıydı.

.adamın barsaklar ortalarda dolanıyor ama ölmüyor. hadi sonradan iyileşme gücü olduğundan ölmüyor diyelim ama ilk seferde kan kaybından falanda mı ölünmüyor? nasıl bir iştir ki bu? yetmiyor tutkalla yapıştırıyorlar karnını hehe. tutkallar da savaş sırasında askerleri bir arada tutmak için üretilmiş diye bilgi kaktırıyorlar. araştırmak lazım ama kim bilir artık, öyle kabul edelim.

--- spoiler ---