20 Nisan 2018

Winchester


gerçek hikayeden esinlenilmiş, gerçek hayatmış da neresinden başlayayım bilmiyorum. gerçek hayat içine silah karşıtı mesajlar eklemek mi istemişler? silah yapımcısından bunu söyletmeleri hiç de manalı olmamış. sonra hayaletli eve giden madde bağımlısı akıl hastası doktor, ek özelliği de sevdiceğinin kafayı yiyip intihar etmesi, hem de winchester marka silah ile. olacak iş değil yani, toplamda bir yere çıksa yine tamam diyeceğim ama aşırı boş bir film olmuş. kadının kendi hayat hikayesi ilginç olabilir ama işte evlat acısına kafayı yemiş bir kadın da denebilir, tek farkı parasının olması. görüntüleri ve müzikleri de ortalamanın altındaydı, bir iki hoplatan korku unsuru ekleyelim demişler o kadar. tamamen vakit kaybı yani.

--- spoiler ---

.esas hikayesi anlatıldığı kadarıyla şöyleymiş. pek zengin bir silah üreticisi adamın karısı, kocası ve daha minik bir bebeği ölüyor, sonra kadın ürettikleri silahla öldürülenlerin kendisine dadandığını düşünüyor. bununla mücadele etmek için de evde odalar yaptırıyor, işini çözenleri huzura kavuşturuyor, kötü olanları da 13 çivi ile odaya mühürlüyor. böyle saçma sapan bir şey işte.

.silah şirketinin ortakları kadının aklı başında olmadığını düşünüyor. değerlendirmesi için bir doktor bulup yolluyorlar, ne hikmetse o doktor da aynı marka silahla vurulup ölmüş, karısı intihar ederken arada kaynamış mı ne olmuş, sonra hayata dönmüş ama kadın kendini öldürmüş ve bu evde kış bahçesinde zuhur etmiş. böyle bir tesadüf olamaz herhalde.

.film başlayınca hayaletli ev, hafif gizem ve uşağın kötücül hayalet çıkması ile ilerliyor. zaten bir yerden sonra uşakta sıkıntı olduğunu anlıyoruz. yaşlı uşak legend of the seeker'ın yaşlısı idi. adam daha fazla yaşlanmıyor herhalde.

.olaylar ilerliyor, doktorun ilaç bağımlılığı kesiliyor, kadının özel durumlarını görüyor. torununun içine girip kadını öldürmeye çalışıyorlar. sonra güya esas kötücül uşağı bir yere hapsediyor, kadını öldürecek möldürecekken bizim doktor yanındaki ölümden döndüğü mermi ile hayaleti öldürüyor ve bitiyor. supernatural soy isim göndermeli, oradaki hayaletlerle uğraşma bilgilerini alsalar daha rahat ederlerdi, çok uğraşıyorlar.

.hadi bunlar iyi güzel de kadına akıl sağlığı yerinde raporu vermek nedir arkadaş? yani ne bileyim bu doktoru kadın mı seçmişti? orasını kaçırdıysam en azından bir cevap olur ama hatırlayamadım. öyle olsa bile yine de kabul etmemeleri lazımdı. bir de güya gerçeklik algısı üzerine laflar ediyorlar, hepsi bir deliliğin kurbanı olmuşlar, salak saçma bir şey olmuş.

.evinde 38 sene 7/24 tadilat yapılmış, yani benim başımda böyle bir şey olsa zaten zil takıp oynarım, kafa mı dayanır lan buna? şimdi müze olarak evi kullanılıyor, etinden sütünden yararlanılıyor, bir de utanmadan filmini çekmişler.

--- spoiler ---