14 Eylül 2012

Men in Black 3


vakit öldürmeye birebir geldi. konu olarak ikinci filmin devamı falan değil. aksiyon ilk filmden daha iyidir, senaryo biraz daha iyice. komiklikler daha az. sonu daha güzel. süresi biraz daha uzun, yer yer ne kadar kalmış diye bakıyor insan. ortalama bir amerikan filmi işte ne yaparsın.

--- spoiler ---

.boris the hayvan diye bir zat var. kaba bir kötü karakter kendileri. örümceklerden imal edilmiş gibi bir hali var. bizim k bunu hapsetmiş falan yıllar öncesi. kaçıp dünyayı zindan ediyor. tabi geçmişe dönüp de yapıyor bunu ama.

.k de aynı vakit mi geçmişe dönüyor ya da o silah ile ne yapıyor orasını bilemedim. orası kapalı kalıyor işte. geçmişe dönüp öldürecekmiş gibi gösteriyorlar ama boris k'yi öldürüyor falan işte olaylar sarpa sarıyor.

.sonra bizim eleman will smith olayları çözmek için istila altında geçmişe dönüyor. geçmişte fringe'deki obzorvırlara benzeyen bir tiple karşılaşıyor. devamlı muhtemel gelecekleri görüyor, yaşlanmıyor falan.

.dünya koruması için bu elemandan bir aleti aya fırlatılacak mekiğe yerleştiriyorlar ve hem iki boris'i öldürüp K'yi kurtarıyorlar ama son şaşırtma olarak bizim elemanın babasını ölümünü gösteriyorlar. bu da K'nin sakladığı bir şey imiş falan filan derken, astroid şakası ile bitiyor film.

.ha unutmadan sevgili pug'ımız ölmüş iki yerde arka planda resmini görüyoruz. ruhu şad olsun ajan pug'ın. bir de başlarındaki eleman ölmüş ya onun pek bir numarası yoktu o kadar.

--- spoiler ---