7 Aralık 2016

Pet


yav aslında sonu hoşmuş. giriş standart, gelişme şaşırtıcı sonu da hoş. öyle ne korkutuyor ne geriyor ama kendine has hoşluğu var. dizilerden tipleri toparlamışlar. esas karakterlerin hepsi dizi oyuncusu, üstüne garip bir senaryo basmışlar. fena film olmamış. hani muhabbetlerden bir feyz almayı beklemeyelim, korku filmi olsun diye yapmışlar zaten ne olabilir ki? görüntü ve müziklerinde de çok özellikli bir şeyler yoktu. baktığın zaman araba sahneleri hariç filme çok para da harcamamışlar ama yine de kendi halinde filmi güzelce izliyoruz. pek sıkmıyor, sonunda da pek şikayet ettirmiyor. ha ne veriyor dersek, tabii pek bir şey veremiyor. korku filminden ne alabilirsin ki zaten?

--- spoiler ---

.film ilkin kendine güvenmeyen bir tip ve yanıklaştığı garson kız meselesi olarak başlıyor. adam psikopat, kızı kaçırıp kafese atacak diye düşünüyoruz. zaten filmin adı, kapağı falan bu kafes beklentisini veriyor insana.

.giriş kısmı ile bu beklentiyi karşılıyor. otobüste gördüğü liseden arkadaşına yavşıyor. kız yüz vermiyor. takip ediyor. sosyal ağlardan takip ediyor. dersine güzelce çalışıyor. derken kızın çalıştığı yere gidiyor. yetmiyor eski sevgilisinin barına kadar gidiyor. sıkıştırıyor da sıkıştırıyor. kız yüz vermeyince bir adım atıyor. bu sefer de kız beni gasp etmeye çalıştı diye bağırıyor. eski sevgilisi ağzını burnunu kırıyor.

.lan diyor insan, eleman bir şey de yapmamıştı niye bağırdı ki? kızda bir yamuk mu var yoksa? sonra eleman uyuşturucu ilacıyla birlikte evine dalıyor, kızı paketliyor ve veterinerlikte özenle bu iş için terk ettikleri bodrum katına getiriyor. zaten kafesini de elcağızları ile yapmıştı.

.sonra aç bırakmalar, susuz bırakmalar, iradesini kırmalar derken, kızın seri katil olduğunu öğreniyoruz. pek şaşırtıcı oluyor aslında bu. masum bir kız gibi tanıtıyorlar. ilkin sevgilisini çalan en yakın arkadaşını araba kazasında öldürmüş. sonra önüne geleni, biçmiş, kesmiş, yakmış. eleman seni kurtaracağım derken seri katillikten kurtaracağım demek istemiş. güzeldi bu kısmı.

.sonra tabii kurtaramıyor. aslında filmin hoş sonu kurtaramıyor değil de kurtarıyor ama bedeli büyük oluyor demek lazım. belki geçici kurtarıyor demek lazım.

.arada şişko güvenlik görevlisini güzelce kesiyor, köpeklere yediriyor ve yakıyor. bu hadiseden sonra ikisi birlikte seri katil olacak diyoruz. aslında film böyle bitse saçma olur ama çok şikayet etmeyiz.

.onun yerine kız kanıt istiyor. parmağını kesmesini istiyor. ilkin kabul etmiyor. sonra kafesin dibinde parmağını kesiyor. niye dibinde kesersin değil mi? parmağını kestikten sonra bıçağı alıyor, kendini kesmekle tehdit edip, kafesi açtırıyor. elemanı sevdiğini söyleyip güzelce boğazını kesiyor ve eski sevgilisiyle çakışırken ki sahneye geçiyoruz.

.meğer elemanı öldürmemiş, eski sevgilisi bunu hala aldatıyor ama elemanı tamir edip kafese kapatmış ve canı sıkıldığında bir yerlerini kestirtiyormuş. göz gitmiş, bir iki parmak gitmiş. yüz yanmışi ağız burun gitmiş artık ucubeye dönmüş. bu şekilde büyük fedakarlık ederek canı bitene kadar kızın adam öldürmesini engellemiş oluyor. gülümsüyoruz ve film bitiyor.

--- spoiler ---