19 Mayıs 2013

Warm Bodies


müzikleri pek güzel bir kere, nerdeyse her çalan müziği güzel geldi bana, adamlar güzel ayarlamış nasıl ayarlamışlarsa artık... hikayesi de hoş, romantik film sevmeyenlere bile hitap edebilir o derece. tabi tutucu zombi hikayelerine göre pek olmamış, bildiğin zombi mantığını esnetmeden nasıl romantik film çekilir lan diye düşünmek gerekiyor zaten. başlarda insan şu hatalı bu hatalı diyor ama sonra eh yani o kadar olur diyor. komedi türünde yazmışlar ama komiklik pek yok, eğlenceli bir iki sahne var sadece.

--- spoiler ---

.hemen hatalardan bir adet sayayım, bunlar eğer normalde beyin faliyetleri yavaşlaması yaşıyor ise düşünceler de yaşamalı. yani hareketlerinin yavaşlaması sinirsel ise düşüncelerde de ağırlaşma olmalı. o yüzden kafadaki ses olayı pek olmamış. kafadaki ses olmasa da olurmuş ama her halde can sıkar diye düşünmüşler ve arkaya anlatan bir hikaye basmışlar.

.mesela bunun yanında walking dead'de kokusunu örtmek için boka bulanıyorlardı. bunda yüzüne iki kan sürüyor tamam diyor. o da pek olmamış haliyle. o kadar hassas burunu öyle mi kandırıyorsun. diğer türlü iğrenç olur demişler herhalde bilemedim.

.sevgi ile olayların çözülmesi, tekrar kalplerinin atması, rüya görmeleri ve hatta baba ile tanışma meseleleri pek tatlıydı bunun yanında. farklı dünyaların insanıyız olayına farklı bir boyut getirmiş adamlar. zombi hikayesi ile romantik hikayeyi böyle de kırdırmaları pek enteresan olmuş.

.komedi türünde niye yazıyorlar onu da pek anlamıyorum, tür bölgesi boş kalmasın diye mi yapıyorlar? romantik korku filmi deseler yeterliymiş. hakkaten korkuttuğu kısımlar da var, en azından gerdiği kısımlar diyelim.

.aksiyon kısımları da pek tatlı olmuş aslında, pek beklemiyordum böyle aksiyon sahneleri sallama olur genelde ama güzel yapmışlar. kemikli arkadaşları pek iyi yapamamışlar ama o kadar kadı kızında da olur herhalde.

.özetle bir şekilde zombiye dönmüş dünyada farklı bir zombi kardeşimiz var. en iyi dostu olan, müzik dinleyen böyle düşüncelerinde takılmış bir tip. zombilerin içinde de karakter farklılıklarına falan gönderme yapmışlar herhalde, ama insan yemek zorundalar.

.esas kızımızın eski sevgilisini yiyor, ve esas kızımızı himayesi altına alıyor. gel zaman git zaman bunlar birbirlerine alışıyor aşık oluyorlar ama ortamdan kaçmaları gerekiyor. kız erkek arkadaşını öldürdüğünü duyunca ilişkilerinde bir gelecek göremiyor herhalde hehe ve evine dönüyor.

.sonra bunların içinde bir kıpırtı falan oluyor derken insanlar ile cesetler bir arada iskeletorlar ile savaşıyorlar ve esas oğlanımız tekrar insan oluyor. hafiften pinokyo gibi de geldi şimdi. gerçek oğlan oluyor ve mutlu son ile tatlı tatlı bitiyor.

--- spoiler ---