31 Ağustos 2017

Rememory


olmamış, olacak gibiymiş ama becerememişler. bir sürü eksiklik var. hikayelerin çarpışması güzel, oradan bağlasalar daha iyi bir yerde bıraksalar iyidi ama pek saçma oldu. webrip versiyonu da çok kötüydü. madem rip'leyemiyorsunuz ne diye release ediyorsunuz he? müziklerini de beğenmedim. adamlar belli bir dönem müziği basmış ama filmin dönemle alakası yok. arada sırada güzel bir şeyler çalıyordu sanki ama film ile bağlantısını kuramadım. bitişindeki müzik fena değildi. teknolojik meseleleri de güzel temellendirememişler. dizi oyuncularından bir sürü tip toplayıp film yapmışlar, ancak bu kadar olmuş işte. anılı manılı, hafif pişmanlıklı, gizemli, hikaye kesiştirmeli film izlemek için, bir hayli sabırla izlenirse ancak yani.

--- spoiler ---

.bir kere nerde bu devlet, nerde bu polis. adam aleti çalıyor. elinde olduğunu da biliyorlar. adamın sabit adresi mi yok arkadaş? nedir yani? birisi de çıkıp bulamıyor adamı. sanki kendisi dedektif, her şeyleri çözüyor hallediyor.

.mevzu bunun araba kazasında anılarla ilgili çalışma yapan abimizin arabasına çarpması ve kızını öldürmesiymiş. tamam güzel birleşti, öyle bir bağlama çekeceklerini beklemiyorduk. adamın (sevimli cücemizin) kardeşi ile ilgili mesele olur zannediyoruz. gizem unsuru olarak son söylediği sözleri kullanıyorlar.

.ilk duyduğumda bile son söyledikleri şarkıyı mırıldanıyor lan dediydim. hakkaten de öyleymiş. adam bunu çözmek için anı makinesine giriyor ama küçük kızı öldürdüğünü öğreniyor. bu durumda kendini bir yerlerden atmaz mısın? nasıl yani? hem bunu nasıl unutmuş olabilir.

.aslında unutması da söz konusu değil, anı doktorunu kendisi gidip bulmuş. haberlerde kazayı göstermemişler mi? küçük kızın öldüğünü öğrenmemiş mi? bu da çok saçma bir mantık yani, sadece bizi şaşırtmaya yarar, kendisi şaşırmasa ancak o zaman bir manası olabilirdi.

.sonra anılarını kaydedip kadına veriyor. kadın merak edip bakmıyor. denize atıyor. hepsi yanına kar kalıyor. hem kardeşini, hem küçük kızı öldürüp. kardeşi direksiyonda gibi gösterip böylece işleri hallediyor. bir de maket yapıp hepsini denize atıyorlar. nedir yani rahatlama yöntemi mi? cidden çok saçma.

.dedektiflik işlerinde anı izlemeler, maket yapmalar, mekan ziyaret etmeler, tehdit etmeler, takma isim kullanmalar şeklinde ilerliyor. orphan black'den kadın şüphe oluyor. sonra onun öldürmediği anlaşılıyor. the 100 ve lost dizisinden sakallı abimiz de pislik şirket müdürü rolünde, bari işler ona uzansaydı. ne bileyim gizemi ters köşe yapacağız derken saçma sapan bir yere getirmişler. silahla tehdit edip kaçan elemanı saymıyorum bile.

.adam anılarını silmeye çalışıyor ama zekası fazla gelmiş olmalı ki sildiği anın anısını kaydediyor. en azından hem okutucu hem yazıcı olmalı. kafasında fazladan anı silmeye çalışırken ölüp gidiyor. hem baştan beri bizi biz yapan anılarımız diyor. hem de kızının ölüm meselesini silmeye çalışıyor. makineyi icat edenin böyle malca ölmesi de kabul edilemez. ne yapmaya çalıştığını bile anlamıyoruz. cidden bu kısımlara bakınınca filmin ederi bir puan, neyse ki arada dikkat çekici şeyler falan var. öyle geçip bitti işte.

--- spoiler ---