12 Mart 2016

The Woods


film pek sıkıntılı da sonu biraz toparlıyor bu sefer. korku filmlerinde genelde son berbat oluyor, bunda en azından o kadar değil. yine irlandalı tiplerden ve irlandalı diyarlardan bir korkuyla beraberiz. bu sefer ağaçları inceleyen bir tip ve ailesine dadanan ormanın yaratıklarını incelemişler. pek olmamış tabii ama işte ambiyans falan hoş oldu arada, senaryo ve virüs müris olayları güzel olabilirdi. oralara girmediler. saçtılar dağıttılar derken eh işte diyerek bitti. arada arabada veledine çaldığı müzikler iyidi, gerisi hakkında pek bir izlenimim oluşmamış.

--- spoiler ---

.ağaçları inceleyen bir tip var, kesilecekleri mi işaretliyor? ya da neyi inceliyor falan oraları hiç anlatmadılar. öyle bir başladı orman içinde çarpı işareti koyuyor. bir geldi sıkıntılı komşu, gidin lan buradan dedi. pat gerilim içine düştük.

.filmin baştan sonuna ülen niye çocuğunu yanında taşıyorsun feryadını ettim. ormana çocukla gidiyor, geyik leşine çocuğu sırtında yaklaşıyor. virüs falan bulaşacak diye insan endişe ediyor ama ta gözünün içine fışkırtana kadar kimseye bir şey bulaşmadı. öyle de bir saçmaydı yani.

.bir de gergin komşu, salak salak uyarıyor. adamın niyeti iyimiş, kızını da kaçırmış orman yaratıkları. bunları uyarıyormuş. doğru düzgün açıklasana derdini. öyle saçma sapan çizimli bir kitap falan veriyor da onu da okumuyorlar, resimlerine bakıyorlar. şaka gibi yani.

.derken işler dakkasına karman çorman oluyor. bir gün önce veledi koydukları odanın camından bir yaratık giriyor, bir gün sonra topyekün saldırı başlıyor. arabada kıstırıyorlar ilkin, sonra kurtuldular falan derken evlerine dalıyor. bir sürü hengameden sonra yine arabaya dönüyorlar ama kaçamadan takla atıp geri evlerine dönüyorlar (ülen nereye dönüyorlar diye benim başım döndü), bir dakka durmuyor. devamlı bir kaçmaca zaten bunaltıyor. bir şey olduğu da yok.

.film boyunca veledi yanlarında tutuyorlar, sonunda işler karışınca karanlık bir dolaba kapatıp burada daha güvenlidir diyor süper zekiler. bunu da ışık ve demirle yaratıkları uzak tutabileceklerini fark ettikten sonra yapıyorlar, o derece zekiler ya işte neyse evin her tarafı delik, dolabın arkasından çocuğu kapıp kaçıyor. anne karakteri de annelik duygusu ile deli gibi kovalıyor. gölün içinde pat diye nasıl buluyor ülen bu çocuğu derken, gözüne giren fışkırmıktan yaratığa dönen baba o senin çocuğun değil diyor.

.ilk inanmıyoruz, bu sefer yaratığa dönen babadan kaçıyor, kaç babam kaç... sonra adam yaratıkların mağarasında önceden kaçırılıp da yaratığa dönmüş kızın bebeklerini tuttuğunu görüyor, onu kurtarıp kadına götürüyor. neyse ki son anda ikna oluyor ve huzurla ölüyor. eh işte bu veledin kurtulması ve babanın gözyaşı fena değildi işte. gerisi boştu.

.sonunda da işte ormanları kesmeyelim dercesine görüntüler, irlandanın kıymeti ağaçlarıdır falan filan derken araya bir yaratık serpiştirmişler. irlanda mitolojisi midir nedir? öyle demir ve ışıkla selam ediyoruz.

--- spoiler ---