24 Ağustos 2019

John Wick: Chapter 3


sonradan isimler vermişler galiba. chapter 2 ve chapter 3 olarak devam ediyorum. ilk film de kendi adıyla kalsın. dördü de 2021'de gelecekmiş. o vakte keanu nasıl bu kadar aksiyon yapacak? adam iyice yaşlanacak. ilk iki filme göre biraz daha sönük kaldı. matrix göndermesi ve espriler daha iyidi ama senaryosu zayıflamış, bir oraya bir buraya gidiyordu. aksiyonları çeşitlendirelim demişler ama biraz saçmalama da olmuş. önceki filmlerde aksiyonları sıkmıyordu. ne kadar kafaya sıksa, daha da sıksın istiyordu insan. şimdi biraz sıkıldığımı itiraf etmem gerek. yine de görüntüler, müzikler, köpekler hepsini beğendim. ne kadar çekseler o kadar izleriz ama o kadar da bokunu çıkarmasınlar.

--- spoiler ---

.excommunicado edilen john'un koşturmaları ile başladılar. film boyunca koşturdu. ilkin yaşlı dedikleri tipe, çölün ortasında gitti. sonra otelin sahibi arkadaşını öldürmeye geri döndü. arkadaşı o kadar olaydan sonra wick'i güya sattı. vuruyor gibi yaptı. kuşçu sevgili morpheus abimizle birlikte öfkelendiler ve film böylece bitti. sonraki filmde artık yüksek şura mıdır? table mıdır nedir? ona dalacaklar ama niye şimdi dalmadınız diye sormak gerek.

.devamlı kaçış, devamlı dövüş. önce belaus'lu kardeşlerine gidip çıkış yolu istedi. kadın pek yardım etmeyecek gibiydi ama elinde bileti olunca kabul etti. sonra bunun cezasını elleri delinerek verilmiş oldu.

.fas'ta bir yerde halle berry ile görüştü. onun da iyilik borcu varmış. game of thrones'dan tanıdığımız tip bu arkadaşların paralarını basıyormuş. bunun patronu, şuranın yaşlısı olarak çölde takılıyormuş. sanki ulu bir insanı tarif eder gibi çöle gidip, ölene kadar yürü. o seni bulur demesi komikti. aynını yaptı, hakkaten buldu. bildiğin bedeviymiş lan bu.

.neyse hadi tamam gitti ne olacak? konuşsan ne olacak? affedilmek için parmağını kestirdi. türk filmlerinde küçük parmağı kesiliyordu. yüzük parmağını verdi. yüzüğü de vermiş oldu. onu sonraki filmde geri alır herhalde. karısının anısını yaşatmak için yaşama tutunmak gibi güzel bir mevzu var yani.

.yakın arkadaşı olarak kabul edilen, şimdilerin american gods odin abimizi öldürmeye kadar geldi ama öldürmedi. gelişe kadar zaten bin bir çile çekmişti. sonra hepsi birlikte otele gönderilen ekipleri eskittiler. lan öldürerek olmaz zaten, bir tane daha öyle ekip yollarız geyiği hiç olmadı. puanı buralardan kırdım zaten.

.bir de bunların zırhları kuvvetliymiş diyor. hiç mi haberiniz yok birbirinizden. sonra zırh delici alete geçiyorlar. baştan geçseler daha mantıklı olacaktı. yok yere uzatmışlar bu kısımları.

.sonra eski dövüş filmleri uzmanı, japon kırması eleman var, onla ve öğrencileri ile dövüş bir türlü bitmedi. küçük ikiz tipin kavgası iyidi. hepsi john wick hayranı. en azından buralar güzeldi. en sonunda elemanı öldürdü.

.neyse ki köpeklere bir şey olmadı. halle berry köpeğimi öldürdü diye saldırdıydı ama sanki kurşun geçirmez yeleği de vardı. sonrakini köpeğe mi ateş edecekti? ondan mı ortalığı karıştırdılar, o kısmı da çok anlamadım ama en azından güzeldi. köpeklerle birlikte güzel sahneler çekmişler. köpekler zaten ayrı bir harika.

.az ve öz konuşmaya devam ettik. neyse ki orta parmağı kesmemiş, çok şeyler anlattı. toplamda bir olaylar oluyordu. şimdi sadece yine kendi aralarında hesaplaşma ile devam edecekler gibi. iyiler güzeller ama senaryoyu artırsalar daha iyi olacak. hem kim bu şura? nerden çıktı bu yargıç? tek adamın devireceği iş değil bu, ordu lazım deseler de film tek adam filmi olunca senaryoyu kısıtlamış oluyorlar işte.

--- spoiler ---