29 Ekim 2013

Death of a Superhero


filmi beğendim, sonu biraz cılız ama genel bakınca hoş, biraz daha tahmin edilemeyecek son yapsalar daha iyi olurmuş. filmin türünde animasyon yazıyor ama çok ufak bir kısmı animasyon, biraz daha uğraşsalar daha çok gerçekle iç içe olsa daha iyi olabilirmiş sanki. orta kısımlarında ve son yazılarda çalan müzik Angus and Julia Stone - For You şarkısı pek dokunaklı pek hoş. genel olarak müzikleri de pek güzeldi. hastalıktır, hayat memat mücadelesidir, ölümdür, normal hayat ve aşk meseleleridir falan derken film izletiyor kendini. bu gibi şeyler isteniyorsa izlenebilir.

--- spoiler ---

.kanser ile mücadele eden aykırı bir oğlan çocuğumuz var. eli resme yatkın, pek yetenekli. hastane odasında ölümü beklememek niyetinde. tren raylarında ya da üst geçitlerde ölümü arıyor gibi başlıyor. ilk hikaye bu şekli ile ilgi çekici başlıyor. güzel resimlerdir, animasyonlardır ve tabi bir de psikiyatrist derken can dostum tarzında gidecek sanıyor insan ama işte son kısımda kırılıyor film biraz.

.mutlu sona bağlamayabilirdi elbette ama ölmeden bir kez bile olsa seks yapması muhabbeti biraz bayat gibi geldi. allahtan öyle bir şey de olmadı ama filmin son kısmını buna harcadılar. bunun yerine kız ile daha bir makul şeyler olabilir idi.

.üstelik ölüm doktorumuzun da kafası buna mı bastı yani? aslında son resimden bu yola gittiler, eleman talep etti ama yine de kız bu uyurken gelip konuşmak yerine bir özlü söz bırakabilirdi. ordan itibaren işler değişebilirdi.

.hem namus bekçisi tarzında kızı kabullenmemeler falan garip kaçtı. bir dram ekleyelim demişler de hoş olmamış pek o kısım. doktordan daha büyük beklentim vardı o pek olmadı, kız ile ilişkilerinin de daha sağlam olmasını beklerdim. en sonunda da intihar olmalıydı ya da benzeri bir şey artık ne bileyim ötenazi falan da güzel giderdi.

.beyaz ışıklar içinde öldü gitti oğlan, daha çarpıcı olabilirdi kesinlikle... ama yine de kel oğlan meselesinden pudrayı hatırlatması ve muhabbetlerinin pek tatlı olması güzeldi.

--- spoiler ---