24 Nisan 2016

Afflicted


konu pek yok ama çekimler hoş. en azından kameranın filmin içinde olduğu yapımlara göre pek temiz çekmişler. uçuş kaçışlar, aksiyonlar falan da hiç kafa döndürmeden tam fps tadında olmuş. ilkin ne biçim korku filmi, bu kadar renkli korku mu olur diyor insan sonra pat diye olaylar gelişiyor. vampir hikayesinin de biraz boku çıkmış. genel vampir kurallarına ters şeyler çok ama eh işte başka türlü yapamamışlar demek. kanadalılar yapmış, esas tip uzak doğulu ama kökenini bulamadım. koreli mi? japon mu? ayırt edemedim kusura bakmasınlar. kurguda müzik kullanmışlar, işte belgesel çekeceğiz falan gibi bir mantık herhalde.

--- spoiler ---

.beyin damarları dolaşmış bir tip ile kankası dünyayı gezmeye yola çıkarlar. fransada bir yerde bardan karı kaldırırken hastalığını kullanır. karıyla gider, sonra arkadaşları bunu basmaya gelir. bakarlar kanlar içinde bizim uzak doğulu tip, meğer kadın vampirmiş. elemanı da hasta diye vampir yapmış.

.bunun gizemini filmin sonunda öğreniyoruz da eh yani çok da bir gizemi yok. yediklerini kustuğu vakit oha vampir bu diyebiliyor insan, güneş yakıyor. kesin vampir diyor. sonra açlık çekiyor. çok aç kalınca gözler gidiyor ve kontrolsüz beslenmeye geçiyor.

.filmin mesajını da buraya koymuşlar. mutlaka öldürmeliymiş ama kimi öldüreceğini seçebilirmiş. pedofilinin tekini seçiyor ve öyle yaşayıp gidiyor herhalde. eh bir mantık olabilir ama işte bir kere vampirlerin kafası kopunca ölmesi gerekiyor. intihar etmek için beynini patlatıyor ölmüyor. 

.kalbine kazık sokunca da ölmesi gerekiyor, esas vampir hatunla kapışırken bunu yapıyorlar yine ölmüyor. ölümsüz olduklarını söylüyor. kafa kopsa da ölmezler mi? o kafa kopunca nasıl birleşecek ülen? yeni kafa mı çıkacak? denemediler ama işte o biraz saçma oldu.

.polisler bunu yakalayamıyor. nasıl yakalayamaz? adamın internet bağlantısı var bir kere. yetmiyor çektiklerin internete koyuyor. her şey ortada ama bir kere kıstırıyorlar adamı. mermi manyağı yapıyorlar sonra bütün polisleri yiyor.

.adam yemesi de bildiğin israf. 4-5 günde bir tane insan öldürmesi gerekiyormuş. bir sürü polisi pat diye öldürüyor. yakala bari yavaş yavaş öldür. güya adam öldürmek istemiyor ama böylesi de salakça işte.

.neyse kankasını öldürmesi falan iyidi aslında. azıcık kan vermeyle olmuyormuymuş? ona ad bir şey demediler. kan bankası olmuyor mu? canlıdan mı içmeli? öldürmeli mi? bunlar da havada tamamen. vampir hikayesinin canını çıkartmışlar işte. neyse ki güzel görüntüler bunları düşünmeden bitiyor filmin.

.bir de kankası da vampir olmuş. nasıl yani? şaşırtmaca yapalım diye vampir yapma hikayesini de bozmuşlar. bir kere kanından içmesi gerekirdi. kurt adam mı bu? ısırıktan bulaşsın? neyse bunları açıklamadan son şaşırtmaca ile bitirdiler.

--- spoiler ---