28 Ocak 2013

Polar Bears: A Summer Odyssey


görüntüler ve müzikler fena değil ama içerikte fazla bir şey yok. üstüne anlatılanlarda da fazla bir bilgi yok. bilindik bir konuda bilindik bir belgesel olmuş. bir iki ilginç bilgi var yine de tabi, o kadar değil. kutup ayıları ile ilgili bir belgesel izlemek isteyene hitap eder, ötesi berisi yok.

--- spoiler ---

.böğürtlen yeme olayı ilginç, boz ayıların davranışlarını gösteriyorlar falan muhabbeti de enteresan. boyun kamerası görüntüleri fena değil ama hayvan zaten enerjisini koruyamıyor. yavrularını besliyor falan. git diğerine tak kamerayı niye gidip bir de bayıltıp takıyorsun? öyle de bir garip bilim insanları bunlar.

.avare ayımız muhabbeti bir garip olmuş çeviride. bir erkek ayı ve diğer tarafta bir dişi ve iki yavrusunu takip ediyoruz hafiften. arada boşluklar olmuş, bazı yerler atlıyor falan. ne bileyim ben mi takip edemedim orasını da anlamadım ya neyse işte.

.250km yüzmesi, 10 gündür denizde olması falan acayip geldi. köpeklerin yanına gelip öldürebilecek iken yatıp uyuması da pek acayip. arkadaşlık etmek gibi açıkladı da tatmin edici bir açıklama değil tabi. ilginç ama orası kesin.

--- spoiler ---