23 Ocak 2019

Bohemian Rhapsody


oldum olası queen'den tiksinirim. freddie yüzünden bu böyle. adamın filmini izleyince tiksintim iyice katlandı. adamda gram erdem yok, nesinin filmini yapmışlar anlamadım. felsefesi zaten yok, öyle parti oğlanı şeklinde takılmış. en yakınında bunu kötü yola sürükleyen tipi yanında tutması da kendi hatasıymış. hayatını falan bilmiyordum, izleyince insanı etkileyen bir film ama filmin güzel yapılmış olması haricinde olaylara bakınca insan kötü hissediyor. tabii ki güzel şarkıları var, onlara lafım yok ama bulunmaz hint-pakistan kumaşı değiller. bir şekilde parlatılmışlar, eşcinsellik zaten esas unsur gibi olmuş. gereksiz saçma sapan bir şekilde bundan başka da bir şey yoktu aslında. konser görüntüleri fena değildi ama tabii canlı insan görüntüleri ile modelleme ya da çoğaltma çok fark ediyor. konser sahnesinden aşağı bakarken de yeşil ekran olduğu hissediliyor. bunlar haricinde pek bir sıkıntısı yoktu. esas eleman zaten iyi oynamış. freddie'nin kendisinden daha sempatik. tiksintime etkisi olmadı, orası ayrı.

--- spoiler ---

.sondan başlayalım. kötü yola sürükleyen tipin afrika yararına verdiği konseri kendisine söylemediğini duyunca ilk tepkisi solo albümünü bitirmek daha önemli diye bir laf etti. adam öleceğini öğrenmese afrika falan yalan olurdu bence. hem zaten bu tür konserler tamamen göz boyama, adamlar sırf görünürlüğünü artırmaya, gelecek gelire karşı çıkmış oluyorlar. bir samimiyeti yok. bu konserde hem anasına gönderme, hem ölüme gönderme yapmasının bir anlamı yok.

.komple iki yüzlü olmuşlar işte. ikinci önemli husus da karı ile başlıyor, sonra biseksüelim diyor, sonra da karıyı evcil hayvan gibi yanında tutmak istiyor. evinin karşısında yer alıyor, orada takılıyor. sonra kadın hamile kalınca hayal kırıklığına uğruyor. adamın teki ile devam ediyor işte hayatına, sonra maddi olarak kendisine hep destek olmuş. mirasının büyük kısmını karıya bırakmış ama çok anlamsız. neden kadının psikolojisini bozuyorsun?

.daha ilk sahneden gay olduğunu insan zaten anlıyor, kendisi anlayamamış mı bunu senelerce? hadi diyelim anlayamadın ve kadınla devam ettin. kamyoncuya varmak nedir abicim? madem varacaksın, önce karıyla ayrıl, sonra adabıyla var. ibnelerdeki ahlak anlayışını sorgularım işte. karıyı aldatıp aldatıp karşısında biseksüel'im diye geçmek çok terbiyesizlikti.

.sonra alemler, partiler, seks partileri, bir sürü oğlan, adam madam derken çok saçma bir hal alıyor. garsonu olan elemanın götünü elliyor, sonra mustakbel eşi olarak ortaya çıkıyor kendisi. böyle bir tanışma hikayesi olur muymuş? hem niye hepsi gay arkdaş. neden yani? 

.müzik olarak yazım süreçleri, cebelleşmeler ya da gösterişler çok kısa tutuldu. ilk tanışma hikayesi falan güzeldi ama sonra pat diye queen oldular, sanki gerçek hayatta bu kadar kolay oldu? olduysa zaten komple sektör desteklidir. milyon tane deneyen var bir tanesi tutuyor, o da gay. sonra bakıyorsun tüm kalbur üstü beğenilen sanatçıların hepsi gay. niye böyle bu?

.o kadar empoze ediyorlar ki adamı zorla homofobik yapacaklar. bir kere ahlaklı olacaksın, ne olursa olsun hayatını ona göre yaşayacaksın. kendi kabahatin değil diyor kadın, gerçekten öyle mi? sadık olamaz mıydı yani?

.sonra solo albüm için grubunu satıyor. adam sadık değil bir kere, herhalde satar. dört milyon dolara hepsini satıyor. iyi para ama çok ayıp ediyor. birlikte kalsa çok daha fazlasını kazanabilirdi. öleceğini anlayınca geri dönmesi de gram samimi değildi. en azından filmde öyle anlattılar.

.solo albümünü kendi başına halledip parasını kazanıyor mu? grubundan özür dileyip tekrardan afrika  yararına konsere geçiyorlar. hepsi aids ile ilgili. sağlıklı olsa yüzlerine bakmaz gibi bir anlam çıkıyor. tersinden böyle anlatmışlar ama farkında değiller.

.adam samimi değil, sadık değil, sonra da sempati kazandırmak için babası ile sarıldırtıyorlar. neymiş afrika konseri için iyilerden ol demiş. yahu neymiş bu afrika konseri? açlığı çözmüşler mi? kendi ceplerini doldurdu itler, hala bize nağme yapıyorlar.

.hastalığına gelelim? pislik bir hayat yaşamış, kimin eli kimin cebinde belli değil şekilde devam etmiş, sonra da aids kapmış. durum bu. adamın tutulur bir tarafı yok, bundan nasıl bir sempati çıkartmışlar insan hayret ediyor. az biraz adam gibi ibne olsa başına bunlar gelmezdi. para bulunca kendini bozmuş, etrafındakilerin daha da bozuk olduğunu anlayamamış. onu o seviyeye getiren esas insanlara ihanet etmiş. böyle bir hayatın filmine de sempati toparlayabilmeleri, filmin başarısı olsa gerek.

--- spoiler ---