19 Kasım 2012

Brave


güzel animasyon, güzel film ama pixar böyle bir formül bulmuş. birebir uygulamış gibi yapmışlar. aynı filmden daha önce izlemişlik hissi verdi. tipler, müzikler falan da çok hoş ama işte yine de tekrar edilmişlik hissi acı bir tat bırakıyor damakta, animasyon severlere her türlü hitap ediyor tabi orası ayrı.

--- spoiler ---

.veledler ve ayının kibar durumları yer yer sesli güldürdü. bu anlamda komedi yazan bir çok animasyondan komik sahneleri vardı. kralın kendisi de komik adam özünde. klan tipleri, oğulları hepsi de ayrı ayrı komik nerdeyse. komik kısımları vardı baya yani.

.esas hikaye, özgürlük ve kaderini değiştirme meselesi ise aşırı işlenmiş bir konu. yeni bir tarzla da işlemiyorlar. bu sefer ayı takıntılı bir büyücü annesini ayıya döndürecek bir büyü veriyor kıza. kız da evlenme konusundaki fikrini değiştirsin diye annesine yediriyor ve olaylar gelişiyor. 

.ne bileyim kızın okçuluk ile ilgili bir şeyleri gibi böyle cesaret gerektiren meseleler gibi bir film ile karşılaşacağımı sanmıştım film adından dolayı ama pek öyle olmadı. zaten anne ayı idi. yer yer değişti gözler tam siyah olunca ama bir şey olmayacağı da belliydi. belki öyle yapabilirlerdi ama yapmadılar.

.sonu da tabi mutlu bitti, başka bir seçenek düşünülemez zaten bu tarz filmlerde. formüle aykırı gibi bir şey olur allah muhafaza.

--- spoiler ---