20 Ağustos 2016

Tajja


hafif eğlenceli bir iş yapmışlar ama pek bir boş hikaye. usta çırak ilişkisi de katmışlar, o kısımlara tam feyz atsalar iyi olacakmış. tabii adamlar demişlerdir allahın kumarbazları işte ney feyzi? niye de bir şeyler katmaya çabalamışlar, numara numara öğütler de eklemişler. çekimleri ve karakterleri de güzel. boş hikaye için bu kadar insanı güzel oynatmışlar. sonu yarım gibi dediydim 2014 yapımı devam filmi varmış. şöyle kumarbazlı, hafif vurdulu kırdılı bir film için işe yarayabilir. tabii oynadıkları kumarı pek bilmiyoruz, el çabukluğu marifet yapıyorlar, bunların kumar anlayışı çok farklı hakkaten ama yapacak bir şey yok buna. müzikleri hep rahatsız etti, güney koreli abiler özlerini kaybetmişler, dejenere olmuşlar dedim.

--- spoiler ---

.bir de adamların paraları pul mudur nedir? çuval çuval para konuyor. polis geliyor kürekle para saklanıyor. sonra bir çantaya sıkıştırıyorlar. herhalde büyük banknotlardan olmalı. enflasyon göndermesi aldım bir miktar ya da adamlar çok zengin artık bilemedim.

.kumar oynayın mesajı çıkıyor filmden, sırtı yere gelmiyor. tonlarca para kaybediyor ama tekrar kazanıyor, film sonunda da tatil beldelerinde yine mutlu mesut şekilde hayatına devam ediyor. o kadar kurşun, o kadar bıçak adamı yavaşlatmıyor bile. nasıl bir tipse artık.

.geleneksel kore şaşırtmacasını da yapıyorlar. bir zamanlar takılıp terk ettiği kumarbaz hatun hocasını öldürüyor. bir nevi aşk cinayeti olması saçma, adamın gidip başka kızla takılması da saçma ama işte aşk hikayesiz olmuyor. koyuyorlar, durduramıyoruz.

.esas tip kumardan anlamayan bir tip. kız kardeşinin parasını kumarda batırıyor. acayip insanlar ama kaybettikçe saldırganlaşıyorlar. hile yapan yapana, hileyi gören büyük usta oluyor, hilesini göstermeyen de ondan daha iyi oluyor.

.neyse işte gidiyor bir tane hoca buluyor kendine, kart karma ve el çabukluğu konusunda ihtisas yapıyor. ülen sanki kumar hile demek. derken üç büyük kumarcı varmış. onlardan bahsediyorlar. kulağı kesik bir adam ve el kesen bir manyak.

.el kesen tipin hocasını öldürdüğünü düşünüyor ve intikam muhabbetine geçiyor oradan, aslında ne alaka yani? allahın kumarbazlarının böyle bağları var mıymış? bir bakıyorsun ailesine para yolluyor, bir bakıyorsun arkadaşını kurtarıyor. iyi insan diyorsun ama işte nerden baktığına bağlı. durduk yere gittikleri lokantada aşk hikayesi ortaya çıkıyor. arada sırf bu kız ve mafya tipli bir adamla takılmalar da yapalım demişler.

.el kesen adamın bölüm sonunda elini bahse koyması iyidi. o numarayı nasıl yaptığını açıklamamaları kötü oldu. alttan üstten almalı bir muhabbet döndü ama yüksek kartın nerden çıktığını eleman çözemedi, eli ezildi. millete yaptığını kendisi ödemiş oldu. 

.güya hepsi el kesen adama ulaşmak içindi ama ilk çakıştığı kumarbaz hatun zaten elemanı sattı, eleman da en son hocasının hangi elinin kesildiğini söylemesinden kadının bu işte parmağı olduğunu anladı ve paralarını yaktı. arkasından bir kurşun sıktı ve öyle bitti gitti sayılır işte. bu mafya tipli adamı öldürmüştü ya (adam öldüren iyilerden) onun fedaisi dönüş treninde bizim elemanı buldu, dövüştüler sövüştüler derken paralar uçtu gitti ama cana geleceğine mala geldi, adama yine bir şey olmadı. film tatil beldesinde mutlu mesut bitti.

--- spoiler ---