11 Aralık 2018

Incredibles 2


ilk filme göre biraz daha düşük başlıyor ama gelişme kısmı daha eğlenceli, final kısmı o kadar beklenmedik değil.  gerisini zaten insan tahmin ediyor. esas sorun müzikleriydi. kim bu aksiyon filmlerine müzik sağlıyorsa onun anasını zurnayla coşturmak isterim. kafa göz kalmıyor, nasıl bir mantık anlamıyorum. hadi diyelim özel sunumdan böyle, verdikleri melodi aynı arkadaş. yok mu başka coşkuyu anlatan müziğiniz. insanı geriyor, filmi izlemeyi zorlaştırıyor. bebek karakteri geçen filmde bu halde değildi, sırf onun için film izlenir, diğerleri o kadar önemli oluyor. bir sürü süper kahraman ve tabii yine süper kahraman karşıtlığı muhabbeti yapmışlar. çoğu konusu bilindik, özel güçler bile bilindik. hayal güçleri biraz tıkanmış herhalde. en büyük hayalleri reflü adamdı.

--- spoiler ---

.geçen filmde biriyle savaşıyorlardı sanırım, oradan devam ettirdiler. şehri katıp karıştırdıkları için gözaltına alındılar. hepsinin sigortası vardı, süper kahramanlık yapmasanız daha iyidi dediler. bizim süper aile de buna üzüldü.

.bunlara destek olan tip de daha fazla destek olamadı, iki haftalık barınma giderleri karşılanarak ortalığa koyuldular. sonra pat diye biri çıktı. süper kahraman seviciymiş bu, zengin bir tip. kız kardeşi de tasarımcıymış. bunların halinden istifade ederek birlikte çalıştılar. bir nevi hancock filminin benzeri olmuş. tanıtımdır, süper kahraman gereklilikleridir. böyle yapmışlar. belki benzer tipler yazmıştır bilemiyorum.

.neyse zaten işin başından beri bu zengin tiplerde bir sıkıntı olduğu anlaşılıyor. anne ve babası hırsızlar tarafından öldürülmüş. adam telefonla süper kahraman arayışına girmiş, karısı da güvenli oda yapalım demiş. aynı şey oğlu ve kızının da bir nevi karakteri olmuş. oradan film yapmışlar.

.tekrardan süper kahramanlık olayını yasal hale getirmek için işler yapıyorlar. kendi ürettikleri kötü kahramanı yenerek güya bunu başarıyor. o sırada ekrandan hipnotize etmeyi falan da çözmüş, süper kahramanlara birer gözlükle hipnotize ediyor. tabii bu kadar mühim bir şey yapıp da gözlüğü kırılmaz yapmamak, hemen hepsinin kolayca çıkarılabilmesi de ayrı bir sıkıntı.

.tüm bunlar olurken adam evde çocuklara bakıyor. erkek kadın meselesini de böyle yapmışlar. güçlü erkek, elastik kadın muhabbeti işte. çocuklar zaten hepsi süper güçlü ama esas bebekte süperin ötesinde güçler çıkıyor. komik olmuş bu kısımlar, cidden güldürdüler.

.geçen filmde kostüm tasarlayan tip bebeğe de özel kostüm yaptı, o da güzeldi kendi çapında, lazar gözler şunlar bunlar derken aksiyona da dahil ettiler. zaten nerdeyse zarar görmez bir bebek, endişelenmelerine gerek yoktu ama yine de gerildik.

.hızlı küçük velet, söylenen sözleri hiç tutmadı. özel arabalarını önceden görmüş müydük hatırlayamadım. ergen kız da baştan sonra oğlan derdindeydi. böyle geldi geçti işte. yine de hepsi pek iyi insanlar, iyi aile babası yaptığı çocuk bakıcılık görevini bile hakkıyla yapmaya çalıştı.

.aile dostu buzlu arkadaş da yardımcı oldu, bu elemanı falan önceki filmden hiç hatırlamıyorum. sesini samuel'le benzettim dediydim, baktım oymuş hakkaten.

--- spoiler ---