3 Şubat 2013

Silent Hill: Revelation 3D


aslında ilk filmin devamı gibi olmamış, görüntüler daha iyiye gideceği yerde kötüye gitmişler, ilk filme göre tutarsız yaratık işleri gözüme çarptı. senaryo sönük kalmış, çok acayip bir iş olmuyor. sonu sönük kalıyor, böyleyken böyle ilk film ayarında bekledim ama o kadar memnun kalamadım. yine de izlenir tabi, o kadar da değil. kadroya game of thrones'un bastard'ını katmışlar. bir de Carrie-Anne Moss var. teyze olmuş artık...

1080p webdl sunumunda seslerde senkron kayması var, mkv dosyası için mkvmerge programı ile sesleri 225ms kadar ileri almak gerekiyor, yalan olmasın belki bir kaç ms daha gerekebilir hehe.

--- spoiler ---

.merdivenden çıkarken silahı beline koyuyor, silahın kabzası dışarda, hemen dönüyor bir saniye sonra silah görünmüyor, kayboluyor. böyle de bir devamlılık hatası gibi bir şey gözüme çarptı. tarikat liderimiz madolyana niye dokunuyor? anlamak güç, gerçek yüzünü gösterince daha mı güçlü oldu yani?

.gelişme kısmını fazla uzun tuttukları için sonuç hemen kapatıvermişler bence. böyle türlü çeşitli kanlı şeyler gösterelim diye senaryonun boku çıkmış. üstelik sis görüntüleri yıl olmuş 2012 hala saçlarda buğulanma yapıyor. neden aşamıyorlar bunu anlamak zor.

.bastard sabaha tanışıp akşama sarılıyor, adamlar hızlı arkadaş. ilk görüşte aşk diye ben buna derim tabi, kızımız hoşlar, pek tatlılar ama bir iki gün geçseydi bari. hem öyle anadan böyle çocuk nasıl oluyor? kasabada tek normal insan bu mu yani?

.neyse işte yıllar geçmiş ilk filmin sonundaki kız büyümüş, babası ile köşe bucak kaçmaktadır. tarikat da bunları aramaktadır. ikiye bölünmüş kişiliğini birleştirince lanet kalkacak ve bunlar kurtulacaklardır. ulan zaten ilkinde kesip biçilmiş idi, nasıl kurtuldular onu bile hatırlamıyorum. bunda da sadece başladını öldürerek mi bitirdiler tarikatı, yarım bırakıyorlar tabi devamını çekelim diye neyse işte...

.gel zaman git zaman böyle giderken, babasını kaçırırlar kız da peşinden silent hill'e gider ver olaylar gelişir. arada iki saniyede kişilikleri birleşir ve iyilik kötülüğü yener falan o kısımları uzatmaları gerekirken beş dakikada oldu bitti. hem baştan beri gördüğü rüyanın devamı olarak daha düzgün yapabilirlermiş buraları.

.neyse işte ne bileyim şu çılgın hemşireler önceki bölümde sanki ışığa duyarlıydı arkadaş. yanlış hatırlamıyor isem, şimdi harekete duyarlı yapmışlar. ne olmuş yani yaratık model mi atlamış? ben mi yanlış hatırlıyorum. tamam didiklemeyelim daha fazla.

--- spoiler ---