22 Kasım 2014

Let's Be Cops


girişi ve gelişmesi pek komikti, arada sesli güldürdü allahsızlar. sonuç kısmını ciddiye bağlamışlar bir miktar. en sondaki görüntüler de fena değildi. nina hatunu da iyidi, az ve öz oynamış. pek komiklik etmemiş, ciddi kız arkadaş rolünde takılmış. absürt komedi kısımlarını artırsalar çok daha iyi olurmuş ama devamlı bir gerçek hayata çeken meseleler eklemişler. arkadaşlıktır, hayattaki başarıdır falan filan göndermeler vardı bir sürü. biraz daha bunları uzatsalar dramatik komedi olacakmış ama allahtan çok uzatmadılar. backstreet boys ile giriş yaptılar, band of horses ile çıkış. müzikleri konulara uygun ve tatlıydı.

--- spoiler ---

.bir adet beyaz ve bir adet zencimiz var. beyaz adam eski amerikan futbol oyuncusu (hayalleri biraz al bundy'i hatırlattı bana) kendini partide havuza atayım derken sakatlamış ve spor hayatı sona ermiş. veletlerle takılıyor öyle kafa güzel sorumsuz bir tip.

.zenci adam hafif yumuşak huylu bir arkadaş gibi. arada el ve kol hareketlerinin yakalanması komik oluyordu. polis kıyafetinden sonraki ilk striptiz dansında koptum resmen amma velakin devamlı bir korkaklık, gerçek hayata yatkınlık ve çekingenliği söz konusu.

.ikisi birlikte kıyafet balosu diye polis kıyafeti giyer giderler. o da maskeli balo çıkar öyle kek gibi kalırlar. yolda yürürken kızlar üzerlerine atlayınca üniforma da kalıcı olur. beyaz adam youtube'dan polislik eğitimi de alır. kodları falan öğrenir.

.derken suçlular ile mücadeleye başlarlar. ilk ezik tipte arabalarına çarpan adamlara ders verme ile başlayan süreç mafya savaşına kadar gider. organize suçlular ile mücadeleden devam eder ve kirli polis ile karşılaşana kadar da öyle ilerler işte.

.kız arkadaşı olan sevgili nina'nın mekanından haraç alan tipler olduğundan olaylara dahil olurlar. davayı çözer ama polis merkezinde kirli polis başımız ile karşılaşır. şimdi ilk mantığımın almadığı iş, dosyayı niye kimseye göstermez? en azından kanka oldukları polis bir baksa işler bu kadar uzamadan hallolurdu. elebaşları gözetleme yaparken görülmüştü. organize suçlular ile mücadele eden ekibin başındaki tip işte, klasik biraz ama idare edeceğiz.

.daha sonra beyaz adam yakalandı iyi güzel, kurtardılar iyi güzel. polis bunları ele vermedi iyi güzel. kaçmadılar savaştılar yine iyi güzel ama cepheneler arasında girip iki silah alıp çıkmak nedir yahu? tamam makinalı tüfeği kullanamadın da daha fazla silah al madem, mermi al. o kısmı hiç anlamadım. bir sürü name yaptılar ama kof çıktı.

.neyse öyle geçti gitti işte, en çok güldüğüm bir diğer yeri çıplak şişko hırsızın zenciyi altına aldığı ve nerdeyse ağzına yüzüne bulaştıracağı olaydı. nerden aklına gelir öyle bir sahne arkadaş.

.şu filmi bu absürt sahneleri ile hatırlayacağız, yaptığı oyundan ya da gerçek hayattaki başarısından ne bileyim gidip gerçek polis olmasından falan değil. keşke bu sahnelerden daha çok olsaymış.

--- spoiler ---