4 Eylül 2013

World War Z


film akıcı, insan seli görüntüleri için bile izlenebilir aslında hani tam doğal olmamış belki ama yine de başarılı geldi bana. zombili, kıyamet sonrası filmleri sevenlere her türlü hitap eder. brad pitt sevenlere de hitap eder herhalde de yaşlanmış kendileri, idare edin artık. zombi meselesinde fazladan işler olmuş, senaryoda çok saçma sapan işler de var. bunları yapmasalar hoş film olacakmış ama şimdi idare eder olmuş. giriş ve son kısımda da çalan müziği bilindik ama hoş.

--- spoiler ---

.kamuflaj meselesi ilginç bir fikir idi. filmin en ilginç ya da orjinal kısmı diyelim. sonu da bu anlamda hoş oldu. hani dünya ne tam anlamı ile kurtuldu, ne yok oldu. ne çare bulundu ne de savaş kazanıldı. sadece insanlar avantaj elde etti ve savaşmaya başladılar. iyi güzel ama detaylar lazımdı bu konuda. ölümcül hastalık ama kimseyi nasıl öldürmüyor? o kısmı tam çözemedim, hangi hastalığı kamuflaj olarak kullandıklarını yazsalar iyi olacakmış. ha bir sürü ölümcül ama kolay tedavi edilebilir hastalık da vardır ama şimdi tedavi edildiklerinde yine saldırıya açık hale gelecekler.

.bu kısımlar kasten boş bırakılmış herhalde bilemedim, belki de basit bir çaresi vardır artık neyse çok da mühim değil. gelgelelim sinirlerimi kaldıran noktalara. ilkin salak kız çocuklarına uyuz oldum. salak salak tepkiler, konuşmalar falan çok gereksiz idi. üstüne salak sevgili endişeli karı modunda adamı zombiler içinde telefonla çaldırma sahnesine ne demeli? ne gerek var? endişeli karılara mesaj mı çakmış ne yapmış. deli oldum resmen, hani aksiyon olsun da bir şeylerden patlasın gibi mi düşünmüşler?

.ardından uçak aksiyon sahnesini bağlamak için buna ihtiyaç duymazlardı herhalde, zaten götlerini başlarını bir türlü sessiz yürütemiyorlar. devamlı bir yerlere çarpıyorlar falan, yine öyle bir şey olsa neyse diyeceğim de ne bileyim işte kıl oldum.

.israil meselesi de ziyadesi ile saçma idi, adamlar duvar yapmış göklere kadar ama tırmananları takip etmiyor mu? hiç mi nöbetçi yok? hiç mi önlem alınmaz ters bir duruma karşı, tamam güzel görüntülerdi ama çok saçmaydı. hem öyle bir durum olsa israil duvarlarının içine insanları bok alır, adamlar şirin göstermeye çalışmış.

.yine uçak sahnesindeki zombi meselesi de çok zorlama idi. ne ara tuvalete girdi? nerden ısırıldı da oraya geldi, nasıl bu vakte kadar sessiz kaldı, hiç biri belli değil. sonraki sahneler için zoraki konmuş parçalar gibi böyle ne bileyim. zaten belki zombileri böyle süper güçlü yapmalarının nedeni de sadece aksiyon için bile olabilir. normalde bu kadar hızlı hareket edememeliler, zombi olayına ters ya yapacak bir şey yok.

.el kesme sahnesi iyidi, brad abimizin yavaş çekimli görüşleri ve sakinliği meselesi de pek iyidi. hani dünyanın sonu gelse bu şekil abilerin eline mi bakacağız? orası da garip tabi. çok bilmiş doktorumuzun ilk temasta ayağının kayıp kendini öldürmesi komikti ama pek manalı idi. işte günahı ile sevabı ile film buydu...

--- spoiler ---