11 Nisan 2019

Glass


ilk filmden sonra böyle bir gidişat biraz saçma oldu. sonu da o yüzden hiç beğenmedim. bu filmin ilk yarısı daha ilginç yerlere götürebilirdi. adam ne düşünmüşse gönderme yapayım istemiş ama elindeki kahramanları bu şekilde kullanarak neyin göndermesini yapmış olmuş? pek bir mana veremedim. geçen filmden esas kız bu filmde ne arıyordu? onu da anlamadım. şak diye yeni karakterler geldi ama hepsini temellendireceğim derken, saçma sapan bir hikaye yapmak zorunda kaldılar. filmin esas kötüsü de bu şekilde manasız olmuş oldu. insanlığın normal hali ve süper güçlü insanlar hali arasında bir savaş varmış gibi göstermek istemişler de ulan bu film psikolojik gerilim filmiydi, ne ara süper kahraman filmi oldu? müzikler görüntüler idare eder, akışı da fena değil. öyle izlenir bir film ama pek bir manası yok.

--- spoiler ---

.bir trene sabotaj yapmış, o trende hem iyi hem de kötünün oluşmasına sebep olmuş. böyle bir hikaye uyduralım demişler. önce kötü adam, geçen filmin delisini yanına alıyor, sonra da bunu söylüyor. bana pek bir manalı gelmedi. bunlara falan çözümü de yokmuş zaten, hepsinin olacağını öngörmüş, intihar görevine çıkmış. geriye sadece videolar kalmış. hepsi kurgu derlerse ne olacak?

.10bin yıldır bir örgüt, insanlar ile süper insanları aynı seviyeye getiriyorlarmış. onların normal insan olduğunu söylüyorlarmış. düzeltiyorlarmış, tedavi ediyorlarmış. ulan bu kadar zaman insanları manipüle eden bir örgüt, kıçı kırık iki tane güvenlik kamerasını mı manipüle edemeyecek? biraz saçmaladılar.

.hem niye hepsinin ölmesi gerekti? adamı ne diye boğdular? kahramanları ortadan kaldırmak meselesiyse niye herkesin ortasında yaptılar? 

.kız ne işe yarıyordu? kevin mıdır nedir? yirmi küsür kişiden bir tanesi, annesinin eziyet ettiği çocuk, ortaya çıktı. kızla bağ kurmuşmuş, o yüzden kız koşup gelmiş. başına o kadar şey gelen biri, canavar yakalandı deyince koşup gelir mi? oğlanı seviyor gibi gösterdiler ma o da manasız bir hikaye abicim.

.ilk doktor bozuntusu olmaz dedi, sonra bana yardım et dedi. resmen senaryoyu yolda yazmış gibiler. birlikte ne yapmayı düşünüyorlardı? neyi tedavi edeceklerdi. yok efendim saçmalar nemliymiş de ondan derisine sirayet etmemiş, demir de eskiymiş, çabuk bükülürmüş. böyle açıklamalar yapıldı.

.samuel abimiz, ilaçlarını almamış. bunu bile fark edememişler. istediği gibi takılmış, büyük plan yapmış. neyse ki büyük binaların açılışında salak saçma bir aksiyon girişmediler. belki o kadar paraları olsa ona da girişirlerdi. onun yerine bodrumdan gidip, gizli kamera kayıtlarını bir internet sitesine yönlendirip intihar görevine kalkışmış. eldeki süper güçlü kötülerin iyilerle karşılaşmasını dünyaya göstermiş. sonunda da bu iki tarafın yakınları el ele verip, dünyayı ne güzel bir yer hale getirdik diye mutlu mesut oturmalarını izledik. neyi başardınız lan? tüm süper kahramanlar aynı falan mı demeye getirmişler. bu nasıl bir kafa ki? iyiler kötüler yok demeye getirmişse bile bu sefer gizli örgüt kötüler oluyor. o da manasız yani.

--- spoiler ---