18 Haziran 2014

Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan


animesi mi vardı? yoksa daha önce benzer bir hikayenin filmini mi izledim bilemiyorum ama konu çok tanıdık geldi. türü sevdiğimden izlemesi de pek keyifli oldu. müzikler de hoştu, biraz abartı kısımlar vardı ayrıca hafif ortadoğu havaları da estiriyorlardı ama hoş oldu. şöyle kılınçlı dövüşlü, yeminli, karı kız kurtarmalı film isteniyorsa işe yarayabilir. süper kahraman olayının temel açmazlarından birini ele alıyorlar tabi o yüzden de klişe diyebiliriz hehe.

--- spoiler ---

.sama ve dono olayını özlemişim bu arada. basiliks'dendi herhalde. devamlı isimlerini haykırıyorlardı. bir müddet sonra kafaya işliyordu. şimdi tekrarını görünce anılar canlanmış oldu. naif bir aşk hikayesi vardı tabi altında. bir değil tam iki tane kızı kurtarıyordu. uyuşturucu üreten kızın mazereti çok da kabul edilebilir gelmedi ama neyse işte.

.esas elemanımız hukuktur, silahtır, devlettir falan derken yeni çağa girişte kılınçlar ile bir dönemin yazılmasına yardım ediyor. sonra öldürmekten bıkıp avareye dönüyor, isminin ilk anlamı bu herhalde öyle çevirmişler, avare kenshin diyebiliriz biz buna. gel zaman git zaman uyuşturucu patronu abimizle de karşılaşınca olaylar başlıyor.

.ilk esas kızımız suikastçilerden biri ile karşılaşıyor ama hemen devreye girip kızı kurtarıyor. kavgadan kaçınır hallerde arkadaşlar ediniyor falan derken ilk uyuşturucu üreten kızı kaçırdıklarında kurtarmaya koşuyor. onu kurtardıktan sonra da esas kızı kaçırıyor ve onu kurtarmaya koşuyor.

.olaylar hepi topu bu kadar. korkuları ile insanları boğan abimiz fena karakter değildi. tekrar adam öldürterek ve hatta bunun için kendini öldürterek kazanma niyetinde ama tam o son anda esas kız boğulmaktan kendi çabaları ile kurtulup tekrar adam öldürmesinin önüne geçiyor. bir sürü karışık laf da ediyor. nefesi kesik ona verdik.

.sonra da evine hoş geldin diyerek filmi bitiriyorlar. averemiz artık aile babası olacak herhalde. o kadar samuray ol sonra gel baba ol olacak iş değil tabi, hikayesi ya devam ediyordur ya da başka çekimleri vardır. bakalım denk gelirsek artık.

.bu arada etkileyici sahnelerinden biri ilk öldürdüğü adamın beni bekleyen var diye ölmeye direnmesi idi. iyi böğürüyor idi. yüzüne izi nasıl aldı onu anlayamadım ama güzel oldu.

--- spoiler ---