26 Eylül 2013

After Earth


evet film malesef dandik, böyle bilim kurgu maceraların dandik çıkmasına üzülüyor insan. bir sürü şey yapılabilir ama adamlar binlerce yıl sonra yine döndüre döndüre çok basit konuları işliyorlar. üstelik senaryo çok sakata gelmiş, çok saçma sapan işler var. will smith oğlu üstüne film yapmış gibi olmuş. millet ev bark alır, bu film yapmış hani. müzikler de iyi sayılmaz arada pek dokunaklı şeyler duydum ama olan bitene sinir yapınca onlar da güme gidiyor. 

--- spoiler ---

.öncelikle sormak istiyorum bin yıl sonraki insanlara arkadaş silah yapamadınız mı? o kadar gemiler teknolojiler derken atraksiyonlu kılınçlara mı kaldık yani? hadi bunu geçtim, ne demek korkusunu belli etmeyen? senaristi küçükken köpek mi kovalamış da böyle bir şey yapmış. ulan zehirli atmosferde solumana müsade edecek ilaç yapıyorsun. korkunu gizleyecek ilaç yapamıyor musun?

.olaylar başında güme gidiyor, üstelik bunu tam da will smith'in oğlunun ergen tripleri üzerine yapmışlar. adamlar kıllandırmak için kombo çakmışlar resmen. ergen tribinin nasıl bir çekiciliği olabilir de filmi öyle başlatırsın arkadaş, hiç mi akıl mantık yok?

.will abimiz de çok kasmış, çok korkusuz çok aşmış ya allah allah, yanına yaklaşılmıyor. korku meselesi üzerine söylediği sözleri beğendim. en azından biraz derinlik katmış. gelecek kaygısı duymayın demeye getirmiş iyi hoş ama ne bileyim koca filmde iki satır bi yer.

.gerisi saçma sapan ilerliyor, kuş bunu kurtarıyor falan. sanki yavrularını kurtardı da bunu yavrusu bellemiş. diğer hayvanların modellemeleri de sıkıntılı idi. arada mekanlar da hoş olmadı ama geri kalanlar göze batmıyor idi işte.

.girişi gelişmesi sonucu tahmin edilebiliyor haliyle, ortada saçma bir selam çakma olayı olunca bunun da sonunda olacağını tahmin bile edebiliriz. öyle de geçti gitti bir film daha işte.

--- spoiler ---