2 Eylül 2017

Science of Stupid


ahmak bilmi demişler. türkçe versiyonunu ozan güven sunuyor. otuz dakikadan bir sürü bölümü var. belgesel değil tabii, hatta netten video bulup üzerine geyik yapmışlar. bir de bilimli olsun diye güya açıklama eklemişler ama olmamış. belki diğer bölümlerinde oluyordur. kedi ve köpekle ilgili iki bölüm izledim. güzel videolardı, eğlenceli yorumlardı ama bundan başkası yok. bir de ozan güven'in devamlı bir kaş göz mimiği var, her video sunumundan önce böyle bir şey yapıyor mu? mimik parası almış herhalde. öyle işte arada denk gelip iki videosuna bakılacak bir şey, yoksa baştan sona niye izlensin ki? kedi köpek için izledim, iki bölüm birden yazıyorum, devamını getireceğimi düşünmüyorum.

--- spoiler ---

.kedi videoları görünce izlemek durumunda kalıyor insan. adamlar da işte toplarlamış. çatıdan uçan kedi, kurtarılmaya gelen itfaiyeden kaçan kedi. öyle ayarlamışlar. düşüş anındaki hareketlerini güya inceliyorlar ama bir kedi belgesel gibi değil. şakalı komikli, bazen de ayıp ediyorlar.

.sevimli kedi videosu göstermeyeceğiz deyip göstermesi komikti mesela. esnekliklerini ele alıyormuşuz. öyle anlattı. bazen anlatımına güldüğümü itiraf etmem lazım ama çok değil.

.şişko kedi meselesi de iyidi. denge meselesinde ya da diğer anlattığı konularda araya insan serpiştirmeleri iyidi. köpekli videolar kısmındaydı galiba. özel seçilmiş insan dna'sı havuzundan örnekler gibi komik sayılabilecek bilimsel benzetmelerle insan kardeşlerine giriştiler.

.köpek videolarında tek ayaklı köpeğe büyük ayıp etti, hiç yakıştıramadım bunu ozan güven'e elindeki metni okuyordur herhalde itoğluit.

.bilimlerine dair pek bir şey göremedik. ağırlık merkezi de ağırlık merkezi dediler. kedi gibi çitin üzerinde yürümeye çalışan köpek vardı.

.veletle oynarken fayansları kar zannedip delmeye çalışan köpek videosu da fena değidi. niye öyle yaptığını bile açıklamadılar, geçtiler gittiler işte. kedi kısmındaki videodaki kedilerin hiçbirinin başına bir şey gelmemiş ama insanlar için bunu söyleyemezlermiş. köpekler kısmındaki videolar için böyle bir şey demediler. burnu ile fırın camını patlatan köpeğin canı yanmış olmalı. bir de yolun ortasındaki köpeklere bir şey olmadı diye gösterdiler ama ne alaka demeden edemedim. biraz şirazesini kaçırmışlar. normal bölümlere de bakmak lazım.

--- spoiler ---