19 Eylül 2018

rectify s01e05:

Drip, Drip

--- spoiler ---

.adamlar başka bir hikaye ekleyelim mi eklemeyelim mi diye kararsız kalmış. bölüm başlangıcı başka bir dizi gibiydi. daniel durduk yere yollara düşüyor, adamın tekine takılıyor. sonra onunla keçi hırsızlığı yapıyor, güreşiyor. bir tane heykel görüp beğeniyor ve adam para veriyor. herkes yoluna gidiyor. sen gerçek misin diye de sorunca iyice komik oluyor. adam ne yaşadığını bilmiyor da şişko adam neci?

.bir de vaftiz muhabbeti vardı. sarı kafalı karı da güya daniel'i kurtaracak. mevzu buydu. hadi tören mören oldu. bir gariplik olacak dedik olmadı. sonra daniel çok mutlu oldu, huzur doldum falan filan dedi. yaşadığı olaydan bahsetti. kadın mucize falan gibi düşünecekken, birden seni öpebilir miyim dedi. ne lan bu? böyle mi ilerleyecekti? son anda mı vazgeçtiler? aşırı dengesiz bir insan mı karar veremedim.

.hapishanedeki görüntüler de garip. zenci ile muhabbetleri iyi. adam pedofili değil miydi? niye sevimli gösteriyorlar. hiç ben yapmadım muhabbeti de yok. pişman gibi ama ne bileyim saçma yani.

.esas olay şu yavşak üvey kardeşle çıktı. en son geldi mekanın önünde durdu. dans eden adamı kapattı. daniel oradaydı, öldürme onu falan diye laf etti. geri açtı. iyi güzel derken içeri geçtiler. eleman daniel'e karımdan uzak dur diye ayarı verdi.

.sonra hapishanede yaşadığı tecavüzleri açtı. direndin mi bari falan diyerek imalarda bulundu. tam bitti gitti derken, elemanı yakalanı bayılttı muhtemelen ama beklenmedik bir hareketti. bölüm de burada bitti.

.arada bir kardeş muhabbeti vardı. daniel eve gelip tören için hazırlığa geçtiğinde kız kardeşi karşı çıkacaktı ama muhabbete girmeden büyük bir tartışma yaşadılar. tabii onlar için büyük diyelim. sonra törene geldiğinde sarı kafalı karıyla sarıldığını falan görünce iyice garip oldu. 

.adamlar ne yapmak istemiş çok anlamadım. normal dram olduğu vakit bu nereye gidecek ki? daniel iyi olacak, bitecek mi? daha iyi yere gitseydi keşke. pek sürükleyici aslında.

--- spoiler ---