18 Eylül 2018

rectify s01e04:

Plato's Cave

--- spoiler ---

.sen platon'un mağarası diye bölüm yap. sonra kadının teki sana kendini sunmak istiyorum desin ona tamam desin. adamlar gerçek hayat ile felsefeyi birleştirmişler. biraz şaka gibi olmuş ama gariplik içeriyor.

.bütün bölüm yine öylesine geçti. şerif bir yandan diğer elemanı sorguladı. kendini vuran adamın telefonunu aldı. bu eleman son gördüğü yeri söylemeden ormanlıkta onu bulmaları imkansız gibi. cesedini kurtlar yiyecek kimse tanımayacak boşa gidecek.

.bıkkınlık veren kız kardeş evini taşımaya gitti. daniel ve annesi alışverişe çıktı. o kadar kötü değildi ama çıkışta basından birileri saldırdı bunlara, ayaküstü röportaj almak istedi, sıkıntı çıktı. neyse ki daniel biraz ermiş biri, sakinliğini korudu.

.hapishanede kitaplarını toplamışlar. pedofili elemanla niye yakınlaşmış ben onu hala anlamadım. eleman masum muymuş? onu bile söylemeden sanki iyi insanmış gibi böyle gösterip duruyorlar, çok saçma oluyor burası.

.derken esas yengesi midir nedir? üvey kardeşinin karısının kilise çağrısına uymuş, anasını onu bıraktı. kadınla uzun konuşmalar falan filan derken en son vaftiz edilmeyi kabul ettiğinde sarıldı. daniel de bir coştu, bir titreme geldi, oracıkta halledecek dedim. sonra toparladılar ama çok garip oldu. özür mözür diledi ama ne kadar oldu?

.donra şansına kadının teki durduk yere sana kendimi sunacağım dedi. haksız yere bu kadar şeyden mahrum kaldın diye mi? yoksa eskiden bir olayları mı varmış, onu çok anlamadım ama hayatın akışına uygun olmayan şaka gibi bir şeydi. hem aydınlanmış daniel niye böyle yapıyor, çok ayıp.

.üvey yavşak da iş seyahatinde, bir sapıklık bekledik ama adam uslu durdu. karısını aradı, telefonla seks yapacaktı ama karı hemen suratına kapattı. resmen adamı öteliyor, adam çok tiksinç bir insan ama kocası sonuçta, inanılmaz bir ilişkiler yumağı kuruyorlar. daniel ile takılmasa bari. cizız diye diye olacak iş değil.

.avukat da güya bir şeyler yapma niyetindeydi. bir şey göremedik. kaldı öyle işler. genel hikayeyi ilerletmek yerine 20 yılını kaybetmiş insan psikolojisinden devam ediyorlar. alışveriş merkezleri, yeni sony oyunlar falan filan.

--- spoiler ---