20 Ocak 2019

A Star Is Born


bu kadar puanı hak etmemiş. filmin sonu güzel ama lady gaga filmin içine etmiş. bir sürü aday da gösterilmişler ama american horror story'de bile daha iyi oynamıştı. şimdi star olmayan starı oynarken çok zorlanmış. filmin hikayesindeki zıtlıkları çok saçma yapmışlar. çok daha akılıcı olabilirdi. şarkıların sözlerindeki anlama gönderme yaparken çok daha iyi oturabilirdi. onun yerine pop müziğe giydirme bile olamamış. niyetleri iyimiş ama olmamış. son kısmının dramı falan iyi ama biraz dağıtmışlar. üstelik belli bir mantığı da yok. manlıklı bir şey aramak belki hatalı olabilir ama daha iyisi olabilirdi. filmin üst düzey özelliği esas adamı, üstelik yönetmeni de kendisiymiş. başka bir insanı oynamış hakkaten. yine de onun karakteri üzerine kurmak yerine olayı lady gaga meselesi haline getirmişler, o yüzden istediğim gibi olmadı. kırdım puanını...

--- spoiler ---

.bir kere adam country falan yapıyor, rock star tarzında ya da türevi. karı da popçu. bildiğin lady gaga olmaya dönüyor. ilk başka başka bir tür, sonra böyle oluyor. madem öyle en başında niye aynı sahneydiniz? neden o tür şarkı söylediniz?

.yani sözlerin anlamı üzerine olay çıkartmak yerine önce yaptıkları türler konusunda bir anlayışa varmaları gerekiyordu. adam gidiyor hiçliğin ortasında bir gay bardan kadının tekini meşhur ediyor, sonra olaylara bak.

.zaten sonunda neden öldürüyor kendini? alkolik falan filan ama karının kariyerini mahvedeceği için insan kendini öldürür mü? sıfırdan kariyeri zaten adam sayesinde yapmadı mı? bunları hiç sordurmamışlar. fazla içli bir insan kendini güzelce öldürüyor şeklinde olmuş. en azından bunu söyletebilirlerdi.

.onun yerine son yazdığı şarkıyı, onu anarken bir sürü insan karşısında söylettiler. bunun yerine son şarkının son görüntüleri olabilirdi. adamın zaten yaşarken ününden yararlandı, öldükten sonra da etinden sütünden yararlanmak gibi oldu. bunu da hiç yakıştıramadım.

.lady gaga zaten baştan beri, bu işi çömez gibi oyna denmiş gibi oynamış. ilk sahneye çıkışlar, diğer muhabbetler falan hepsi kötüydü. ne üzüntüsü gerçekçiydi. durduk yere adama ayar veriyor, kendisi süper star sanki.

.üstelik kimse yadırgamıyor. rock star'ın sevgilisi konserde şarkı söylüyor, insanlar beğeniyor. o da bir star oluyor. varsa oluru olur da bu şekilde fazla hızlı, saçma bir şeydi.

.menejer desen ayrı bir triplerde, sanki her şeyleri kendileri yapıyormuş ayaklarındalar. menejer ile çatışmalar çok anlamsız. en son konserinde adam da gelip birlikte söyleyecekler. menejer gelip böyle böyle dedi diye adam kendini öldürüyor, kimse bunu bilmiyor bile. bir not bari bıraksa değil mi ama? 

.ne bileyim işte öyle gereksiz bir sürü dram var. en iyisi kardeşler arasındaki dramdı. onların arasındaki muhabbet daha iyidi. romantik film olacağı yere kardeş arasındaki muhabbetin filmi olsa çok daha iyi olurmuş.

--- spoiler ---