19 Ekim 2013

Rubinrot


filmde pek bir şey yok, tipler özel seçilmiş. ağzı burnu yamuk olan yok. almanca konuşuyorlar ama ingilterede geçiyor gibi geldi bana. öyle ortaya karışık zaman yolculuğudur, hafif romantiktir, biraz gizemdir şeklinde bir film yapmışlar. zaman öldürmelik aile filmi kıvamında bir şey. ne çok sıkıyor, ne çok keyif veriyor. sonu da çok cılız... müzikler fena değil bir tek.

--- spoiler ---

.hafiften canon duyuyoruz film başlarken, bunun hakkında da bir liste yapmak lazım ama genelde evlilik müziği olarak kullandıklarından pek yapasım gelmiyor. genleri dolayısıyla zamanda yolculuk yapabilen ergenler var, ilk bir kız ile uğraşıyorlar newton bunu işaret ediyor diye ama kuzeni çıkıyor.

.kızcağızın gözleri çok çakma lens olmuş. güzelliğine laf edemeyiz tabi de ne bileyim o kadar mühim mavi madem, mavi gözlü bir tane bulaydınız. neyse işte bu kızcağız durduk yere zamanda yolculuk yapmaya başlıyor.

.iyi taraf kötü taraf muhabbeti tamamen saçma oldu. kim iyi kim kötü ben anlamadım sonunda. iyi içinde kötü, kötü içinde de iyi insan olabilir mi demek istediler yoksa? kont dedikleri eleman kötüymüş orası belli.

.kornograf mıdır nedir, kanlar tamamlanınca ne olacak onu hiç anlamadık. kız hakkındaki kehanet doğru olsaydı, yani ölseydi ne olacaktı? bir de kaderler yazılmamış muhabbeti çevirdiler saçma sapan.

.bir tek büyüsü, ölü insan görmekmiş o fena değildi. geriye işte zaman yolculukları ve oğlan ile yakınlaşmalardır müziklerdir falan filan geçti gitti.

--- spoiler ---