28 Aralık 2013

Man of Steel


filmi pek beğendim, aşırı doz aksiyonlar bayar beni ama bu pek baymadı. adamlar dünyaları yıktılar geçtiler ama hala devam etseler yıkın abi derim o derece. genelde görüntüler iyidi yani, kadro da hayli iyi idi. tanıdık bir sürü isim gördük. esas oğlan tanıdık değildi ama onu da özel seçmişler belli. orjinal süpermen hikayesinden hafif sapmalar tespit ettim ama kötü değildi. her türlü hoş olmuş diyelim, başarıların devamını diyelim.

--- spoiler ---

.lois hanım bu clark oğlanını baştan itibaren bulup çıkartmıyor idi. tabi hangi hikaye orjinal bilmiyorum ama çizgi filmden diziye ve önceki filmlere baktığımız zaman, süpermen gizli kimliğini çok sonra bu hanıma açıkllıyor idi ama filmde bu olay tersine gelişti.

.jor-el yok olmadıydı hiç mesela, kutupta bir yeri var idi. şimdi o meseleyi tohum gemisi, dönüşüm gemisi şekline getirmişler ve o gemi falan yok oldu kalmadı ortada bir şey. orada da genel hikayeden ayrılmış gibiler sanki.

.hikayenin kriptondaki kısımları da pek hoştu, dünyaya geldikten sonra çocukluktan büyütmeye değil de flaşbek ilen dönüşler yapma şekilleri de hoş idi. sonra işler dünyaların kahramanı olma meselesine hızlı geldi üstelik tehdit uzaydan geliyor idi. tüm dünyaya yayın yapmaları, dünya dışı yaşam mevzuları harmanlamaları falan pek iyi idi.

.bilge baba karakterleri, bu elemanın dünya için bir tanrı olması vurgusu bir de zaten kurtarulmuş çocuk meselesinin bir nevi musa peygamber meselesi olmasından falan da bakarsak hiç fena bir hikaye değil. güçlü erdemli babalar falan ortalıkta kol geziyor.

.son anda, son saniyede kurtarılan işler biraz kasıntıdır ama bu filmde onlar bile iyi geldi bana bilemedim artık. belki aksiyona fazla kaptırmaktan belki ortalıkta bir sürü süper güçlü tipin dolaşmasından falan.

.esas kötümüz sevgili zod abimiz de iyiler idi. bug filminden arızalı tipimiz bu filmde de esas kötü idi. adam ırkını korumaya çalışıyor ama hain süpermen insanları seçiyor falan. kesinlikle haklı olan zod'dur burada.

.sivil bir otorite göremedik pek, ilk kısımda vardı adam darbe yaptı. dünya kısmında ise devamlı askerler idare etti olayları. oda bir garip idi bu arada.

--- spoiler ---