17 Eylül 2018

rectify s01e03:

Modern Times

--- spoiler ---

.hala iyimserim ama ek bir hikaye gelmiyor. bizim eleman daniel hapishanede aydınlanmış falan olsa, o bile güzel olacak ama pek öyle gibi değil. şimdi normal insan gibi evinin keyfini çıkartıp nostalji yapmaya başladı. insanın yirmi senesi çalınırsa nasıl olur gibilerinden bir çalışma yapmışlar. izlemesi güzel de fazlası yok.

.polisiye olayları da çok ağır işliyor. eleman kafasına sıktıydı, hala bulamadılar. bölüm sonu avukat ve kız kardeş karakteri arabada işi pişirmeden cesedi görecekler dedik ama gören olmadı, belki cesedi görerek başlayacak bir sonraki bölüm, artık nereye giderse. bir manası da olacak mı orasını bilemiyoruz.

.koskoca bölüm odasından çıkmaması, yastık tüyleri ile çıplak şekilde oynaması, kız kardeşinin yine kendisin mastürbasyon yaptığını sanması şeklinde ilerledi. odadan çıktı, küçük kardeşi ile kaykay kaymaya gitti. güldüler eğlendiler, mevzu bu.

.küçük kardeşe de tehdit mesajları geliyormuş. avukat beye bu konuyu ilettiler, bir yere varmadı. inceleyeceğim dedi, kız kardeş karakterine söyledi. barda bu mevzu geçti iyi güzel derken ölen kızın abisi çıktı geldi, kafayı yemiş hepsi. tipler öyle, her an bir şey olacak gibi ama bir şey olmuyor.

.senatör malı biraz ağız yoklamıştı bir şey olmadı. bu salaklar ortalıklarda geziniyor, kırlarda elleşiyor. böyle bir kafaları var. elleştikleri yer de kızın öldürüldüğü yer, ergenler aralarında masal anlattıkları yer haline getirmiş. 

.arada bir ev tutma muhabbeti, emlakçının daniel'in eski dostu çıkması gibi bir şey sıkıştırdılar. manası yoktu ama yine de öyle oldu. tabii bunlar ne iş yapıyor, pat diye taşınıyorlar da bir şeyler oluyor. onu anlamak zor.

.daniel'in eski karışık kasedi falan duygusaldı ama eski oyununu oynarken ağlaması biraz dokunaklıydı. oralara bağlayıp bırakıyorlar devamlı. fazlası olsa ne güzel olacak ama olmayacak gibi. ölen kızın annesinin röportajı ile başlattılar zaten, ancak bu kadar olur.

--- spoiler ---