17 Eylül 2018

american horror story s08e01:

The End

--- spoiler ---

.dünyanın sonu adlı çalışmaları yeni sezonlarının konusu. biraz büyük ölçekli görüntüleri hızlı geçirtmişler. patlama görüntüleri de pek tatmin edici değildi ama güzeldi. geri kalan sezon bölümleri kapalı mekan sığınakta geçecekse vay halimize.

.az biraz sosyal medya yermesi, az biraz kuaför yermesi, zengin yermesi falan derken insanları paketlediler. genelde zenginler kurtuldu, iki tane de genetik özellikleri yüzünden seçilen insan kurtuldu. en azından bizim gördüğümüz grupta bunlar oldu.

.sarışın oğlan, hafif gay kuaför rolünde, geçen bölümün gay adamın karısı rolünde olan sarı kafalı karı, bölümün zengin şımarık sarı kafalısı, saçına önem veren tipi. geçen sezonun hasta kafalı kız kardeşi, asistan rolünde. yan rollerdekileri de koruyup yeni tipler getirmişler.

.esas kadın oyunculardan geçen sezonun lezbiyeni, bu bölüm esas kötü yönetici karakteri. şişko yaşlısı da yardımcı vurucu tip tarzında bir tip olmuş. saçlar başlar bir garip olmuş. nerdeyse yine lezbiyen mi len bunlar diyecektim.

.bombalar nerden geliyor anlamadım. bir anda dünyanın sonu geliyor. zenginler sığınağa kaçıyorlar. bu durum için özel bir yer tasarlamışlar. özel kuralları falan sonradan ortaya çıkıyor ama kuralları biraz da bizim manyak karılar koymuş.

.cinsel ilişki yok diyor, herkes belli kıyafet giyiyor. işçi arı dedikleri griler var, esas konuklar morlar, böyle sallamışlar biraz ama pek olmamış. küp şeklinde gıdalar the 100'ün insan etini hatırlattı ama bunlar insan etini yahni şeklinde aldılar. ellerindeki gıda yetsin diye aç kaldılar. sonra aralarından birini radyasyon kirlenmesi yaşadı diye öldürüp yediler. kesin değil ama bence yediler. komik sayılır.

.işler düzelmeyince daha da aç kaldılar. bölüm sonuna doğru yeni bir tip geldi. bu tipleri başka yere götürecekmiş ama önce bir değerlendirme yapıyormuş. artık nasıl birbirlerini kesecekler onu göreceğiz herhalde. arada bir şeytan rakamları falan görünüyor. iki normal insan tipi el ele tutuşuyor. bu grup arasındaki ilişki meselesi çok yapıldı, kendileri de yaptı. umarım kötü bir sezon olmaz.

--- spoiler ---