21 Eylül 2018

american horror story s08e02:

The Morning After

--- spoiler ---

.biraz gaylik, biraz robotluk katalım bakalım nasıl olacak demişler. esas psikopat yaşlı kadın karakteri robot çıktı, böğründen vurulunca beyaz bir sıvı aktı. belki yarı robottur artık ama ne alaka? bir de giriş ve kapak kısımlarından şeytani bir şeylerin geleceğini anlıyoruz. bu sezonun olayı bu.

.uzun saçlı değerlendirme yapacak tip, bunlara geldi durumu anlattı. bizim sarı saçlı oğlan ilk sorgu için alındı, gayliğinden girdi büyük annesinden çıktı. en son büyük annesini öldürdü ve hehalde sınavı geçti. tabii o deri kıyafetli adam olarak görmüştü.

.şimdi adam bunu öncesinde gelip güzelce becermişti. tekrardan büyük annesi olarak görmesi nasıl bir anlatım? ne gerek var ki böyle şeylere? büyük annesi de bunun cinsel ilişkiye girdiğini görünce ihbar etmişti.

.kendisi de meşhur bir tip herhalde. lady gaga misali birini daha getirdik oynatıyoruz yapmışlar. ben geçmiş ile gelecek arasındaki köprüyüm diyor. çocuklar benden öğrenecekler diyor da öldü gitti şimdi.

.kalan bölümlerde diğerlerinin değerlendirilmesi olursa biraz saçma olur. şimdi bir kişi gitti, lider kadın olarak belirlenen tipin de omurgasında problem varmış. biraz onla uğraştı, bir yere varmadı ve böylece kaldı.

.bir de genleri için seçilmiş iki tip kaçma planı yaptılar. cinsel ilişki kuralını kadının uydurduğunu öğrenip önce seviştiler, sonra yakalandılar. öldürülecek iken ortalığı katıp karıştırdılar. pek olmadı.

.genel olarak karanlık hava, mumlar şunlar bunlar derken sıkıcı bir atmosfer katmışlar. fazlasını neden yapmamışlar, ellerinde bir sürü imkan var, böyle mi kalacak bu işler? başlangıç umut vadedici, sonra resmen durağan bir dizi oldu. önceki sezonlarda sezon başları harika, sonlar yamuluyordu. belki sonda güzel bir şeyler olur diyerekten ümit tazeliyoruz.

--- spoiler ---